Sommerferie og camping i Sverige med luksus

Sommerferie og camping i Sverige med luksus

Sommerferie i Sverige er stadig mer populært blant nordmenn, og camping er blant det mest populære. På vestkysten finnes tre av landets flotteste campingplasser.

Se for deg et lite sommerparadis for barna dine. En plass der hele familien kan kombinere camping, fornøyelsespark, badebasseng og den lekre skjærgården som Kosterhavet byr på.

Noen få kilometer sør for Strømstad finner du akkurat dette. Daftø Camping Resort er én av fem campingplasser i Sverige som holder så høy standard at den har fått fem av fem mulige stjerner.

Pirater vil du se daglig om du legger årets sommerferie til Daftø Resort og Camping.
Pirater vil du se daglig om du legger årets sommerferie til Daftø Camping Resort. (Foto: www.dafto.se)

Ivrige campere som elsker Daftø

Du kan enkelt reise til Sverige og Strømstad med båt fra Sandefjord. Ved ankomst i Sverige er du så godt som på plass ved én av Sveriges mest populære campingplasser. Tusenvis av nye gjester strømmer til Daftø hvert eneste år. Men det finnes også dem som er usedvanlig trofaste til plassen.

I den siste kategorien er definitivt familien Åmfeldt. De er nordmenn, men nå bosatt på den svenske siden av grensa. De siste åtte årene har de vært faste gjester på Daftø.

– Vi starter campingsesongen på Daftø i påska, og avslutter i høstferien. Vi er her flere helger i året, samt deler av sommerferien, forteller Kristine Åmfeldt.

– Det beste med campinglivet er friheten man får til å reise hvor man vil.

Hun er mamma til fire barn, som alle har fått oppleve campinglivet. De to eldste har vokst seg store, men de to yngste er fortsatt med.

– Ungene har mange venner blant de faste her. Det er aktiviteter og underholdning hele sommeren. Det er så mye å gjøre her. Det er aldri kjedelig, sier camperen.

212C29AF985146BF9EF46FDEA564AC6B
År etter år besøker Camilla K. Åmfelt (t.v.), Thor K. Kolseth, Kari Lippert Kolseth og Kjell Ivar Åmfelt Daftø Resort og Camping i Sverige. Familien storkoser seg med campinglivet. (Foto: Privat)

Camping i sommerferien

Og det er ikke rart at de vender tilbake til den populære campingplassen gang etter gang. Barna kan neppe få en bedre sommerferie. Daftø byr på en fornøyelsespark med klassiske tivoli-aktiviteter som radiobiler, tømmerrenne og spøkelseshus.

Ved badebassengområdet sørger pirater for sjørøver-stemning, og i restauranten får dere den maten dere måtte ønske.

Og ønsker du å slappe ekstra av, så finnes jammen meg en spa-avdeling på Daftø-området også.

– Det beste med campinglivet er friheten man får til å reise hvor man vil. Vi har vært på turer til Kroatia, Italia og Tyskland også. Nå skal vi selge campingvogna etterhvert. Men vi kommer uansett til å besøke Daftø ofte. Da leier vi bare en campinghytte, forteller Åmfeldt.

Dersom aktivitetene ved selve campingplassen ikke dekker aktivitetsbehovet, kan en runde golf på golfbanen i Strømstad anbefales. Her finner du flere forslag til hva familien kan finne på av aktiviteter i og rundt Strömstad.

Tømmerrenna er en av aktivitetene du kan oppleve ved fornøyelsesparken i Daftø.
Tømmerrenna er en av aktivitetene du kan oppleve ved fornøyelsesparken i Daftø. (Foto: dafto.se)

Stor sandstrand på Hafsten

Men Daftø er ikke er ikke den eneste campingplassen som er verdt et besøk i løpet av årets sommer.

Noen mil lenger sør enn Strømstad, cirka midt mellom fergebyen og Gøteborg, finner du Hafsten Resort og Camping.

I likhet med Daftø, ligger campingplassen idyllisk til nær den svenske skjærgården.

Hafsten ligger på en halvøy med fantastisk utsikt mot sjøen. En sandstrand på nærmere 200 meter står klar til å ta i mot deg, din familie og dine venner.

Sommeridyllen er i ferd med å innta Hafsten Camping og Resort.
Sommeridyllen er i ferd med å innta Hafsten Resort og Camping. (Foto: www.hafsten.se)

 

Kort vei til Gøteborg og Liseberg

330 campingtomter, flotte servicehus med høy standard, pub og restaurant er noe av det Hafsten byr på.

Av aktiviteter kan dere bli med på rideturer i skog og mark, eventyrgolf, vannsklier, tennis, trubadurkvelder, kanoutleie og båtutleie, for å nevne noe.

Og i likhet med Daftø, finner du også en liten spa-avdeling her.

Veien til Gøteborg er heller ikke så lang. Der finnes Nordens største fornøyelsespark. Liseberg byr på underholdning for både små og store.

_MG_1617
Vannsklier står klar til å underholde både små og store. (Foto: www.hafsten.se)

Full rulle hver dag, hele sommeren

Noen mil sør for Gøteborg, ligger Apelviken camping og leilighetshotell. ”Så næra havet du bare kan komme” og ”et femstjerners ferieparadis”, reklamerer de selv med.

Og hos Apelviken skjer det noe nesten hele tiden. De har en egen aktivitetskalender med et fullpakket program i hele sommer. For eksempel kan du være med på vindsurfingkurs, innebandyskole, vannaerobic i bassenget, Zumba, Skattejakt og barnedisco. Og i helgene er det diverse konserter for de festglade.

Det skal derfor godt gjøres å kjede seg om dere besøker campingplassen som ligger en time sør for Gøteborg. Det finnes i det hele tatt mange gode grunner til å legge ut på campingferie

Apelviken ligger idyllisk til helt ved sjøkanten. En stor strand venter på å ta deg i mot i sommer.
Apelviken ligger idyllisk til helt ved sjøkanten. En stor strand venter på å ta deg i mot i sommer. (Foto: www.apelviken.se)

 

Ta fergen fra Sandefjord

Dersom du kjører bil kan du komme deg til Sverige med Fjord Lines ferge, MS Oslofjord, fra Sandefjord til Strömstad. Mer informasjon og mulighet for bestilling finner du på fjordline.com.

Fergen har daglige avganger, tilbyr en flott buffet og har en tax free-butikk med godt utvalg.

937