Strømstad – golf og opplevelser for barnefamilier

Strømstad – golf og opplevelser for barnefamilier

En tur med ferja fra Sandefjord til Strømstad kan være inngangsporten til en familieferie bestående av golf, god mat, shopping og flotte bademuligheter.

Pål Rósen Olsen er tydelig imponert over sønnen. Hele familien på fire er samlet for å spille golf i Strømstad og for å finpusse litt på golfformen. En lang vinter er over. Endelig kan de kline til den lille hvite ballen med golfkølla igjen. Ballene fyker gjerne over 200 meter når de treffer godt. Familieferien i Strømstad er én av mange denne sesongen.

– Åhhh, kjempebra Christoffer. Det var et bra slag!

Familieferie Strømstad
Christoffer Rosén Olsen er ung, men slår med den største selvfølgelighet golfballene flere hundre meter på drivingrangen i Strømstad.

– Dette har vi ventet på hele vinteren. Vi golfere går i hi i november for å vente på våren, sier Pål med et smil.

Familieferie med shopping og golf

Strømstad har blitt familiens ferieparadis de siste årene. Du og din familie trenger ikke nødvendigvis å dra til Syden for å finne godt vær, flotte strender, shoppingmuligheter og aktiviteter for å få en flott familieferie. Sverige og Strømstad kan by på alt sammen.

Familieferie Strømstad
Familien Rósen Olsen fra Oslo trives som fisken i vannet på hytta i Strømstad. Fra venstre Emilie (11), Christoffer (8), Pål og Cathrine

– Dette stedet er helt perfekt for småbarnsfamilier. Det har blitt vårt sommerparadis, sier Cathrine Rosén Olsen.

– Om sommeren er det et yrende liv her. Det er masse trivelige familier som holder til her, og vi har blitt godt kjent med mange, fortsetter hun.

– Strømstad er et sommereldorado for en golffrelst familie. Her har vi golfbane, strand, fotballbane og hotell tett på. Det er veldig lett å trives her, smiler Pål.

Golf i Strømstad og familieferie

I 2009 kjøpte de hytte i Strømstad. Det har de ikke angret ett sekund på i ettertid.

Familien, som er bosatt i Oslo, besøker den svenske kystbyen nesten hver helg gjennom hele året. Om sommeren er de i sitt ferieparadis i  flere uker.

For en golffrelst familie er beliggenheten perfekt. Golfbanen ligger bare et lite driverslag fra hytteveggen. Det samme gjør sjøen med tilhørende flott sandstrand og svaberg.

Familieferie Strømstad
Søsknene Emilie (11) og Christoffer (8) Rosén Olsen liker seg godt på hytta i Strømstad. Bare noen hundre meter fra hytta er det deilige badeforhold på sommeren.

– Jeg pleier å starte dagen med en golfrunde tidlig på morgenen. Deretter kan man slappe av og nyte sola på svaberget, sier Pål mens vi står på stranda og betrakter svabergene.

Beliggenheten til Strømstad gjør det også lett å finne på andre ting. Til Gøteborg og Nordens største fornøyelsespark, Liseberg, er det bare drøyt halvannen time i bilen. Det er en perfekt utflukt under ferien i Sverige.

Luksus eller camping – Strømstad har alt

Men du og din familie trenger ikke egen hytte for å få en fin familieferie i Strømstad. Overnattingsmulighetene er gode. Strømstad har flere campingplasser å by på. Strømstad camping, Seläter camping og Daftø camping er populære valg om sommeren. Det finnes i det hele tatt mange gode grunner for å campe i Strømstad.

Ønsker du litt mer luksus i hverdagen, er Strømstad Spa stedet for deg. I selve sentrum ligger også flere hoteller, slik som Laholmen Hotell.

Mange spennende golfbaner i området

Strømstads Golfklubb ligger idyllisk til tett på sjøen. Man kan nesten kjenne sjølukta i nesa når man spiller en runde. Banen har 18 gull, og er svært populær blant nordmenn.

– Banen er ikke så lang, men den er bra å spille på. I fjor hadde vi 11.000 registrerte runder på nordmenn. Det er ganske mye. I tillegg var det en del dansker, briter og tyskere som spilte her, forteller banesjef for Strømstad Golfklubb, Nicklas Andersson.

Familieferie Strømstad
Mange nordmenn besøker oss for å golfe, sier klubbsjef Nicklas Andersson i Strømstad Golfklubb.

Dersom du er glad i golf, og legger årets sommerferie til Sverige og Strømstad, er mulighetene gode for å prøve flere baner.

Dynekilens Golf, Fjällbacka Golfklubb og Mjölkeröds Golfklubb er alle i nærheten av Strømstad. I tillegg finnes det baner på norsk side av grensen.

– De ligger alle innenfor en radius på en halvtimes kjøretur. Det er nok seks-sju baner i nærområdet her. Det er derfor gode muligheter for å finne gode baner i nærheten av Strømstad, men vår er selvfølgelig best, sier golfsjefen med et stort smil.

Også i Danmark er golfmulighetene mange og gode. Sjekk ut mulighetene for en golfferie i Danmark med det samme!

Ta ferja til Strømstad

Det er lett å komme i gang. Start med å bestille plass på Fjord Lines båt fra Sandefjord til Strømstad!

822