10 gode grunner til å campe i Sverige

10 gode grunner til å campe i Sverige

Det er ikke bare på grunn av det kontrastfylte landskapet, de lave prisene og den bekvemme beliggenheten at du bør velge Sverige som campingplass i sommer. Vi gir deg ytterlige 10 gode grunner til hvorfor söta bror egner seg perfekt for en primitiv ferie med sjarm.

1. En elskverdig og økonomisk campingkultur

Svenskene elsker å campe og har lange tradisjoner for hvordan det best bør gjøres. Derfor er også alt tilrettelagt for en alle tiders opplevelse, med høyt fasilitet- og komfortnivå og en haug av valgmuligheter.

Når du camper i Sverige kjøper du kortet Camping Key Europe, som rommer en rekke økonomiske fordeler. Du får rabatter på severdigheter og attraksjoner i nærheten av campingplassen , i tillegg til at kortet gjør det superenkelt å sjekke inn og ut. Sjekk ut camping.se for mer informasjon.

2. Verdens beste servicenivå

Söta bror er kjent for å være nettopp søt og imøtekommende, og har rykte på seg for alltid å yte topp service. Hvor enn i landet du befinner deg, vil du bli møtt av brede smil, høflighet og hjelpsomhet, og om du vil, kan du enkelt få deg en ny venn eller fem.

Far og sønn slår opp telt ved sjøen i Sverige.
Far og sønn slår opp telt ved sjøen i Sverige. Foto: www.colourbox.com

3. Stort utvalg av campinghytter

Er du fristet til å teste campinglivet, men verken eier av vogn, bobil eller telt? Sverige har løsningen! Mange av de svenske campingplassene har nemlig et flott utvalg av hytter i ulike prisklasser. Noen er små og koselige, mens andre er store og luksuriøse – og alle av god kvalitet. På Camping.se kan du ta dem nærmere i øyesyn.

4. Ren og nydelig natur

Det å komme tett på naturen er selve rosinen i pølsa når det gjelder camping. Derfor er det jo helt relevant at naturen man oppholder seg i er ren og innbydende. Sverige består av 449.964 kvadratkilometer land, fordelt på fantastiske skjærgårder og øyer, skoger, hav og sjøer, flate enger og høye fjelltopper, og sesongen for utendørsaktiviteter startet tidlig på våren og varer til langt utpå høsten. Landet har dessuten et utmerket veinett, som gjør det enkelt å ta seg rundt.

5. Verdens beste lekeplass

Barn elsker camping! Det å få boltre seg i naturen, bo tett på andre barn og tilbringe nettene i sovepose, er selve lykken for en liten. Enkelt for foreldrene å slappe av er det også, når de vet at barna har det gøy og er i trygge hender. På svenske campingplasser står de minste i fokus, og de alltid parate ansatte bidrar gjerne i lek, på skattejakt eller med krabbefiske.

Verdens beste lekeplass
Verdens beste lekeplass. Foto: Sara Ingman/imagebank.sweden.se

6. Lukusmuligheter

Selv om selve sjarmen med camping er det enkle livet, finnes det muligheter for å oppgradere standarden uten å gå glipp av alle fasilitetene naturen og campingtilværelsen byr på. Sverige har flere alternativer til deg som vil ha stillheten, utsikten og fleksibiliteten – men slippe å drasse på sovepose og banne over skeive teltstenger.

Glamping – camping med en touch av glamour – finnes flere steder rundt om i landet, blant annet på Öland og Gotland, herskapelig camping får du blant annet på Kristinehamn Herrgårdscamping i Värmland, mens Regenbogen Åhus i Skåne har eget spaanlegg. Og generelt finnes det flere campingplasser rundt om i Sverige som soler seg i skinnet fra hele 5 stjerner på standardskalaen.

7. Ferier med god samvittighet

Camping er i seg selv en bærekraftig ferieform, og svenske campingplasser ligger i tillegg i verdenstoppen når det gjelder å ta miljøhensyn. Campingkjedene First Camp og Nordic Camping & Resort er blant dem som er blitt tildelt «Den Gröna Nyckeln». Miljøutmerkelsen deles ut av stiftelsen Håll Sverige til hotell, fjellstasjoner, vandrerhjem og campingplasser som tar ekstra hensyn til miljøet. På Camping.se kan du se alle de miljømerkede campingplassene.

Ferier i Sverige med god samvittighet
Ferier i Sverige med god samvittighet. Foto: Erik Leonsson/imagebank.sweden.se

8. Opplevelser rundt hver sving

Sverige bugner nesten over av attraksjoner, severdigheter og vakre plasser, og enten du søker stillhet, yrende storbyliv eller spennende kulturopplevelser, finnes det alltid en campingplass i nærheten i Sverige. På Camping.se kan du både filtrere ut fra kriterier som antall stjerner og fasiliteter – eller snu det hele på hodet og finne en plass som ligger i nærheten av attraksjonen eller aktiviteter du vil oppsøke.

9. Originale vrier

Sverige har flere fristelser for dem som ønsker å oppleve noe utenom det vanlige og sette en ekstra spiss på campingopplevelsen. På Klarälvens Camping i Värmland kan du bygge din egen tømmerflåte som du camper på ute på vannet, på Kneippbyn Resort på Gotland kan du bo på lekent og sjarmerende vis i skeive trehytter, og på Skånes Djurparks Camping kan du innkvartere deg i luksusgrotter.

En annen favoritt er Daftö Camping Resort like utenfor Strömstad, som har et gjennomført pirattema og er rene drømmen for barn! Særegne opplevelser som kommer til å huskes av både store og små for alltid!

Campingplass i Sverige
Campingplass i Sverige. Foto: Henrik Trygg/imagebank.sweden.se

10. Nært og fjernt

Å campe hos ”naboen” er nesten som å komme hjem. Du kjenner kulturen, forstår språket og er fortrolig med maten, men samtidig er du også utenlands, med alle fordeler det innebærer: lavere prisnivå, nye severdigheter og attraksjoner og økt feriefølelse. Fjernt, men allikevel så nært!

Ta fergen fra Sandefjord

Dersom du kjører bil kan du komme deg til Sverige med Fjord Lines ferge, MS Oslofjord, fra Sandefjord til Strömstad. Mer informasjon og mulighet for bestilling finner du på fjordline.com. Fergen har daglige avganger, tilbyr en flott buffet og har en tax free-butikk med godt utvalg.

941