Liseberg og Gøteborg vil gi deg en drømmedag

Liseberg og Gøteborg vil gi deg en drømmedag

Liseberg er Gøteborgs mest populære park. Hvert år reiser tre millioner gjester til parken. I år venter et nytt stort område med aktiviteter og attraksjoner på deg og din familie.

– Det finnes veldig mye å gjøre her. Det er rett og slett noe for en hver smak. Liseberg passer for de aller minste, de voksne og også for pensjonister, sier Katarina Kolb, PR-sjef for den svært populære fornøyelsesparken som ligger i hjertet av Sveriges nest største by.

Hun mener det er grunnen til at så mange reiser til Gøteborg og Liseberg hvert eneste år.

Stort område med nye karuseller og lekeplass

Liseberg så dagens lys allerede i 1923. Nesten 100 år senere er parken blitt Nordens største. En dag i fornøyelsesparken er nærmest én drømmedag for både små og store.

23. april går startskuddet for årets sesong i Liseberg. Da venter over 40 attraksjoner, spillboder og flere ulike scener med show og konserter på å underholde deg.

Og når parken åpner i slutten av april, åpner også et splitter nytt og trivelig område på 6300 kvadratmeter med flere nye attraksjoner. Der vil du finne Lisebergs Trädgård, samt attraksjonene «Aerospin», Blomsterkarusellen og lekeplassen Barnas Paradis.

Liseberg
Lisebergs trädgård er en av årets nyheter for dem som velger å reise dit.

Grunnene for å reise til Gøteborg og Liseberg er mange.

– Det blir et veldig flott område med bygninger i viktoriansk stil og flotte naturområder. Her kan man også nyte en piknik om man vil. Lekeplassen blir veldig fantasifull. Det blir klatretårn, ett nett over et stort område og sklier for både liten og stor. Blomsterkarusellen er en klassisk tivoli-attraksjon, som er en dobbeltdekker for de minste, forteller Kolb.

Fly 35 meter over bakken

Den siste attraksjonen i det nye området på Liseberg er kanskje den mest spennende for de litt større i familien. I Aerospin inviterer parken deg nemlig med på en flytur i ditt eget lille fly, 35 meter over bakken.

Lisebergs Aerospin. Nyhet 2016
Lisebergs Aerospin tar deg meg 35 meter over bakken. Der kan du ta styringen på ditt eget fly.

– Karusellen har 24 fly som går rundt i sirkel, og du kan styre flyet ditt selv, forteller Kolb.

Flyet løftes høyt opp. Om du vil kan du bare kjøre stille og rolig rundt og nyte utsikten. Det nye området ligger høyest i parken, rundt 70 meter over havet.

Men flyene er utstyrt med to spaker som man kan styre vingene med. Du kan selv få flyet til å spinne rundt.

– I løpet av en tur kan du spinne rundt 60 ganger om du vil. Aerospin blir derfor en individuell opplevelse også, sier Kolb.

Teater for barn og konserter for voksne

Men Liseberg er så mye mer enn bare karuseller og moro for barna. Parken er også en plass for foreldre og besteforeldre. Hver sommer arrangeres en rekke show og konserter på parkens mange scener. Og her blir det servert noe for alle aldersgrupper.

Teateret i Liseberg
Teateret i Liseberg er populært for både barn og voksne.

– Liseberg er en gigantisk folkepark og møteplass for mange. Vi har en barnescene med barneteater, vi har konserter i alle former med store internasjonale artister. I år skal for eksempel Deep Purple spille her. Vi har også en dansescene. Hver sommer har vi mellom 70 og 80 dansekvelder. Vi har også pensjonistdans. Liseberg er perfekt for alle, mener parkens PR-sjef.

En av verdens beste berg & dalbaner

Om du ønsker skikkelig fart og moro når du skal besøke en fornøyelsespark i år, så er også Liseberg et av de beste valgene. Her finner du nemlig berg&dalbanen «Helix». Den stod klar i 2014 og var parkens største satsing noensinne.

Helix i Liseberg
Helix i Liseberg er en av verdens råeste berg&dalbaner.

«Helix» er et «monster» av en berg&dalbane, og i følge Lisebergs egen hjemmeside én av de beste i hele verden.

Den er den lengste og raskeste i Skandinavia, med opp til 4,3 i G-krefter og gjør opp til 100 kilometer i timen på under to minutter.

Kom deg inn på Liseberg for under hundrelappen

Liseberg skiller seg også litt ut fra en del andre fornøyelsesparker når det kommer til pris. Det er ikke uvanlig at både små og store må betale full pris for å komme inn i en park, uavhengig om man skal kjøre så mange karuseller man vil eller ei.

I Gøteborg kommer én voksen inn for under hundrelappen (95 svenske kroner). Barn under 110 centimeter kommer gratis inn.

For å kjøre karusellene og besøke de forskjellige attraksjonene kan hver enkelt i stedet kjøpe fri tilgang til moroa hele dagen for drøyt 300 kroner ekstra. Det finnes også eget «åkpass», som svenskene kaller det, til bare barneattraksjonene, som er rimeligere. Og man kan også kjøpe enkeltbilletter til én og én attraksjon om man vil det.

Åpent til langt på kveld

Liseberg kan by på gunstige åpningstider. Det vil si at parken holder åpent fra morgen til langt på kveld (11-23) i sommerhalvåret. Startskuddet for årets sesong går som nevnt 23. april. Da er det bare åpent i helgen.

Men i løpet av mai blir det åpent flere og flere dager, og fra og med 25.mai og frem til slutten av august, er det åpent hver dag.

Liseberg kan også by på to åpninger senere på året, hvor temaet først er «Halloween i Liseberg» og «Jul i Liseberg». Begge periodene er veldig populære og trekker mange besøkende.

– I fjor hadde vi åpent ni dager rundt Halloween. Da hadde vi 200.000 besøkende. Derfor utvider vi til 13 dager i år. Liseberg om sommeren, ved Halloween og til jul er forøvrig tre forskjellige opplevelser. Jeg anbefaler naturligvis å oppleve alle tre. Parken endrer helt karakter, avslutter Katarina Kolb.

Reis til Sverige på kun 2,5 timer

Å komme seg til Liseberg er enkelt. Start med Fjord Lines båt fra Sandefjord til Strömstad. Turen er unnagjort på 2,5 timer. Derfra er det to timer i bil å reise til Gøteborg og Liseberg.

I Gøteborg er det dessuten verdt å holde seg en stund! Her er 10 tips til opplevelser for under 100-lappen du kan foreta deg mens du oppholder deg i den svenske storbyen. Er du glad i mat bør du lese deg opp på de beste matopplevelsene i Gøteborg. Og trenger du å vite mer om byen, sjekk ut Torkjell Berulfsens videoer fra Gøteborg!

1081