Opplev Vest-Sverige fra sykkelsetet!

Opplev Vest-Sverige fra sykkelsetet!

Korte avstander gjør Vest-Sverige ideelt for sykkelferie. Her kan du tråkke i vei på brede sykkelstier mellom flotte skjærgårdsperler, gjennom rå villmark og langs kjente kanaler.

Vest-Sverige har et godt utbygd sykkelveinett som viser vei gjennom naturlandskapet. Sykkelveiene er også godt merket og det er flere gode sykkelkart tilgjengelig for området. I tillegg er det flere steder å leie sykkel om du ikke ønsker å ha med din egen hjemmefra. Så her ligger alt til rette for at du skal få en fin sykkelferie.

Sverige på tvers langs Göta Kanal

Göta Kanal går tvers over Sverige mellom Göteborg og Stockholm, og består av en elv, tre kanaler, åtte sjøer, sekstifem sluser og to hav. På sykkelstrekningen mellom Sjötorp og Töreboda er det flere attraksjoner som Vassbackens Camping, Karlsborg Festning og familievennlige Norrkvarn. Impulsiv? Ikke noe problem. I Sjötorp får du leid både sykler og kart!

På sykkel til skjærgårdsperlene i Bohuslän

Bohuslän er ideell for sykkelturer. Her kan du ta dagsturer mellom livlige perler som Smögen og familieidyllen Grebbestad. Underveis kan du nyte badelivet og spisestedenes fisk- og skalldyrspesialiteter. Den svenske forfatteren Camilla Läckberg har lagt handlingen i krimbøkene sine til Fjällbacka. I den lille byen kan du følge mysteriene på guidede sightseeingturer gjennom smågatene. Fra sjarmerende Fjällbacka kan du sykle til Vitlycke Hällristningar som ligger rett i nærheten. Helleristningene er fra bronsealderen og det finnes et museum og en bronsealder-landsby hvor du får innblikk i hvordan de levde på den tiden.

Kosterhavet nasjonalpark

I Kosterhavet Nasjonalpark utenfor Strömstad finner du alt fra svaberg, strender og kafeer, til kirker, gallerier og museum. Når du kommer i land fra ferja på Syd-Koster står flere hundre sykler klare til bruk. Her er det helt flatt terreng, så det gjør det mulig å oppleve øya på sykkel i løpet av noen timer.

Kosterhavet ble Sveriges første maritime nasjonalpark i 2009.
Kosterhavet ble Sveriges første maritime nasjonalpark i 2009. Foto: Fredrik Broman/imagebank.sweden.se

Koster består av Syd-Koster og Nord-Koster. Begge øyene er bilfrie. Du finner flere restauranter og overnattingsmuligheter her ute. Kosterhavet Nasjonalpark er Sveriges første og eneste marine nasjonalpark. Her lever over 12000 arter under og over havoverflaten. Det går ferjer fra Strömstad til Koster flere ganger om dagen – og tar du turen, er et besøk på Naturum, informasjonssenteret om Kosterhavet, å anbefale.

På to hjul gjennom Göteborgs gater

Göteborg er en meget sykkelvennlig storby. Her finner du mange parker, bra sykkelveier og severdigheter på rekke og rad. Alt innenfor korte avstander så du enkelt og greit kan få med deg mye. I Göteborg sentrum er det 50 sykkelstasjoner hvor du kan låne en sykkel gratis for en halvtime!

Vakkert i innlandet

I innlandet ligger Kinnekulle – Västra Götalands blomstrende fjell. Langs den 45 kilometer lange Kinnekullestien, sykler du gjennom variert natur forbi brusende fosser, middelalderkirker og kalksteinsbrudd – alt i nærheten av Sveriges største innsjø Vänern.

484