Her kan du gjøre kupp til dine barn

Her kan du gjøre kupp til dine barn

Klær og annet utstyr til dine barn koster mye penger. Første helgen i mars kan du spare mye penger på å besøke Loppan Barnmarknad utenfor Göteborg.

To ganger i året (vår og høst) arrangerer tre kvinner det de har kalt Loppan Barnmarknad utenfor Göteborg. I løpet av drøyt tre år har loppemarkedet, som har spesialisert seg på barneutstyr, blitt svært populært.

– Vi selger alt som har med barn å gjøre. Hos oss kan du få kjøpt klær, sykler, barnevogner, sko, leker, bøker og barnestoler til bil, for å nevne noe. Og: Det er veldig fine priser på det vi selger, forteller Anna Lindblad.

Svært populært

Hun er én av de tre kvinnene som våren 2012 startet opp Loppan Barnmarknad. De tre venninnene var alle nybakte foreldre på den tiden, og innså fort at man trenger en hel del klær og utstyr til de raskt voksende sjarmørene. Og ikke minst: Skal man kjøpe alt nytt, blir det en kostbar affære.

Loppan Barnmarkad arrangeres to ganger årlig og driftes av disse tre kvinnene.
Loppan Barnmarkad arrangeres to ganger årlig og driftes av disse tre kvinnene. Fra venstre: Sofia Arvidsson, Linda Inge og Anna Lindblad. Foto: Loppan Barnmarknad.

– I tillegg bruker man ofte tingene bare i en kort periode, fordi barna vokser kontinuerlig. I dagens samfunn kjøper mange nytt. Det er sjelden klærne rekker å bli utslitt. For både lommeboka- og miljøets skyld, fikk vi ideen om å starte et loppemarked med alt av utstyr du kan tenke deg til barn. Så langt har det vært en stor suksess. Hver gang vi arrangerer markedet bytter tusenvis av klær og annet utstyr til barn eiere med hverandre, forteller Lindblad.

Loppan Barnmarknad har blitt svært populært i løpet av de snart fire årene siden oppstarten. Såpass populært at langt i fra alle som ønsker å selge sine ting, ikke får plass. 1. januar ba arrangørene folk om å melde sin interesse. Tre uker senere kunne de konkludere med rekordhøy interesse.

– Vi fikk hundrevis av mailer fra folk som vil selge sine ting. Det gjør at vi dessverre også må takke nei til mange selgere, sier Lindblad.

Samarbeider med Lions

Etter at selgerne har vunnet sitt deltakerlodd er oppmøte med salgsklart utstyr  dagen før «loppisen» det man må huske.  Arrangørene sørger nemlig, i samarbeid med rundt 50 frivillige, for selve salget.

Småbarnsforeldre har vist stor interesse for Loppan Barnmarknad og lager køer for å komme inn.
Småbarnsforeldre har vist stor interesse for Loppan og lager køer for å komme inn. Foto: Loppan Barnmarknad.

Deler av overskuddet går også tilbake til dem i samfunnet som trenger det mest.

– Det meste av pengene går tilbake til selgerne. Men vi velger også å sende en del av overskuddet til Lions,  som vi samarbeider med, samt UNHRC. Det som ikke selges i løpet av helgen, sender vi også videre til tre-fire ulike barnehjem i Litauen. Det er fantastisk å se bilder fra reisene som Lions legger ut på to ganger i året, forteller Lindblad.

Halv pris på Loppan Barnmarknad søndag

Loppan Barnmarknad åpner lørdag 5. mars. Fra 9 om morgenen til 14 på ettermiddagen kan du vasse i gode tilbud.

Søndag 6. mars er det åpent fra 9-13.

– Søndag er det halve prisen på det som er igjen. Det lokker naturligvis mye folk. Noen kjøper ting til sine egne barn her, andre sørger for å få kjøpt bursdags- og julegaver. Hele helgen har vi også en café full av hjemmebakte godsaker. I tillegg har vi et malehjørne der barna kan kose seg, mens foreldrene kikker på alt som selges.

Loppemarkedet arrangeres i Göteborg, bare en 20 minutters biltur fra selve bykjernen, midt mellom bydelene Torslanda og Andalen. Nærmere veibeskrivelse finner du på loppemarkedets hjemmeside

 

613