Gled deg til gru og grøss på Liseberg!

Gled deg til gru og grøss på Liseberg!

Mørkt og dystert vær er den perfekte ramme for skumle hekser, ekle zombier og gale vitenskapsmenn. På 13 dager får du oppleve alt sammen når Halloween inntar Liseberg.

Den skumleste tiden på året er her. Det blir mørkere for hver dag som går og vi prøver å skape god stemning med stearinlys og fyr i peisen. Men det er også andre krefter som prøver å sette en helt spesiell stemning for tida vi er inne i. De er ofte skumle og ekle og får det til å gå kalt nedover ryggen på deg. Mange av dem har inntatt Sveriges nest største by: Gøteborg. Det er nemlig Halloween på Liseberg.

Skumle klovner har lov til å skremme

Har du ikke fått nok av skumle klovner med og uten hoggtenner, er du garantert et møte med dem i fornøyelsesparken. Her er det også blodtørstige zombier, gale vitenskapsmenn og utstoppede kosedyr med hoggtenner.

Göteborg. Liseberg. Fjord Line.
Skummel kirkegård: Gravstener dandert med skummel tåke er nytt av året. Du finner den like ved Hotell Gasten.

Hele fire spøkelseshus er åpne i skremselens navn. Og her bør du være klar for grøss og gru før du går inn. Det er nemlig ikke bare dukker, klovner og zombier som står rett opp og ned. Etter mørkets frambrudd er det mange som begynner å røre på seg!

Pynter i én og en halv uke for Halloween

Pyntingen til Halloween pågår i én og en halv uke før åpningsdagen. Fredag 21. oktober åpnes dørene til et Halloween-kledd Liseberg. Parkens tema er høststorm. Det vil si at det er trær, kvister og løv som ligger strødd rundt om kring. Fugleskremsler er det også mange av – og selvfølgelig gresskar.

Göteborg. Liseberg. Fjord Line.
Ivrige på Halloween: De ansatte på Liseberg jobber på spreng i én og en halv uke for å kunne åpne parken i riktig Halloween-stil den 21. oktober. Katarina WernStröm, Lisbergs manager for PR og sosiale medier, forteller ivrig hva som skjer i løpet av den skumle sesongen.

– Det er plassert gresskar overalt i parken – vi bestilte 20.000 stykker av en bonde, forteller Katarina Wernström, Lisebergs manager for PR og sosiale medier.

Halloween på Liseberg blir enda skumlere i år

For de som liker å skvette litt og ikke bryr seg om syntetisk blod og ekle zombier, bør Distrikt Z og Hamnkvarteret falle i smak. Ved sistnevnte kvarter ligger spøkelseshotellet Gasten. Der har en smitte spredd seg. Ekle lukter og lydeffekter får deg til å føle at du også har blitt et offer for epidemien. Er det noen som hoster, vil du kjenne noe som spruter i nakken din…

Liseberg. Göteborg. Halloween. Fjord Line.
Dør av epidemi: Utenfor Hotell Gasten ligger det flere kister som viser hva den forferdelige epidemien gjør med besøkende til hotellet.

Like i nærheten av spøkelseshotellet er det noen liquid acid-zombier som har tatt over Lisebergs hovedkvarter. De kontoransatte har prøvd å barrikadere seg, men det har ikke gått så bra. Zombiene holder til i kontorlokalene, som er spøkelseshuset Zombie, og på søppelfyllingen rett utenfor – Distrikt Z.

– Dette er helt nytt av året og vi kan garantere at det blir skikkelig skummelt. Her er det resepsjonsmusikk akkompagnert med blod, gørr, skrik og skrekk, sier Wernström, som minner om at alle skrekkområder og spøkelsehus har 11-års aldersgrense.

Liseberg. Göteborg. Fjord Line.
Zombier på ferde: Slik ser det ut ved hovedkvarteret til Liseberg etter at zombier har kommet seg inn. Det har ikke gått så veldig bra med de ansatte…

Du trodde kanskje at dukkekabinettet var en hyggelig seanse å besøke? Tvert imot. Her bor det blodige kosedyr, klovner med huggtenner og ekle utstillingsdukker. Du kan også støte på dukker som beveger seg mer realistisk enn andre. The Experiment, som ligger rett ved parkens hovedinngang, huser en gal vitenskapsmann som har som hobby å eksperimentere med mennesker. Dette er med andre ord ikke noe særlig for de lettskremte…

Liseberg. Göteborg. Fjord Line.
Ekle kosedyr: Det meste ser ikke normalt ut hvis du besøker dukkekabinettet. Bare se på denne kosekaninen.

Kaniner og godis for de yngste

Selv om Halloween handler mest om skrekk og gru, blir det også aktiviteter for barna under 11 år. Og det blir selvfølgelig ikke like skummelt. Hekser er det skumleste du ser. De dukker opp på kaninteateret i Kaninlandet. Rett ved siden av, i Godislandet, bugner det over av karameller i år. Haugevis av karamellboder og godterijakt bør være ganske fristende.

Liseberg. Göteborg. Halloween. Fjord Line.
Plassen for de yngste: Kaninland og Godisland er åpent for de yngste Halloween-besøkende. På Kvernteateret blir det kaninteater.

Under Halloween-sesongen er 29 av parkens attraksjoner åpne, samt alle restauranter. Så hvis du ikke har lyst til å besøke spøkelseshusene og de andre Halloween-attraksjonene, er det veldig enkelt å styre unna.

Dette er andre året på rad at Liseberg satser på Halloween. I fjor regnet parken med å få besøk av 100.000 gjester. Det kom dobbelt så mange! Derfor er tilbudet utvidet i år.

Halloween. Liseberg. Göteborg. Fjord Line.
Halloween på Liseberg: For å pynte parken til Halloween på Liseberg er det brukt 20.000 gresskar. Like mange fugleskremsler er det ikke, men de er godt representert i parken, som her ved inngangen.

– Vi har forstått at Halloween har blitt veldig populært, og i år er vi godt forberedt på mange besøkende, sier Wernström, som ønsker alle velkommen fra fredag 21. oktober.

Har du og familien lyst til å oppleve Halloween på Liseberg? Fornøyelsesparken ligger halvannen times kjøretur fra Strømstad. Dit kommer du deg enkelt med MS Oslofjord fra Sandefjord. 

961