Slik nyter du førjulsdagene i Gøteborg

Slik nyter du førjulsdagene i Gøteborg

Bjelleklang, kilometervis av julelysende shoppinggater og varm gløgg er ikke langt unna. Mange av oss vet å sette pris på årets hyggeligste høytid og tar oss gjerne en førjulstur til en julepyntet storby i Skandinavia.

Og du trenger ikke reise langt. Svenskene er gode på både mat og underholdning i førjulstiden – det er haugevis av julebord og juleshow å få med seg. Vi har sjekket ut tilbudene for deg og funnet ut hva du kan fylle førjulsdagene i Gøteborg med!

Julemett under førjulsdagene i Gøteborg

Hotel Riverton, som ligger i Stora Badhusgatan, er det julestemning på matfatene fra slutten av november – nærmere bestemt 25. november.

Julebord. Førjulsdagene i Gøteborg. Fjord Line.
Dekket til jul: Maten, underholdningen og den generelt gode julestemningen er garantert hvis du prøver deg på et julebord hos Hotel Riverton i Gøteborg. Foto: Hotel Riverton AB

Her kan du bestille tre forskjellige julebord: Du kan ta en lunsj med ferdig satt meny eller du kan velge en treretters julemeny (bestillingen krever at dere er minimum 10 personer). Vil du på julebord, med eller uten underholdning på kjøpet, har du en gedigen julebordsbuffet å bryne deg på! For her finnes «alt»: sild i alle julens varianter, kalkunstek, fisk, reker, lutefisk, ribbe, pølser, kjøttboller, kål, sjokoladetrøfler, pepperkaker og oster.

Før fråstingen starter er det gløgg i glassene!

Hos Gothia Towers, som ligger rett ved fornøyelsesparken Liseberg, er det også dekket til julefest. Sjefskokken på hotellet, Krister Dahl, har sørget for å fylle serveringsfatene med hjemmelaget julemat.

Julebord og rett på nattklubb om du vil

Palace er også et populært sted for deg som vil nye førjulstiden i byen, som også går under navnet «Lille London». Her serveres det både lunsj og middag. Menyen er stapp full av fristelser: Oster, marmelader, laks, makrell, sild, pølser, flesk, skinke, kalkun, lam, pateer, sylte, pai, poteter, brød, rødkålsalat og mye mer. På dessertmenyen står det blant annet fruktsalat, pannacotta med kanel, ostekaker, marengs, brownies, vaniljekrem, vegantrøfler og wienernougat.

Julebord. Göteborg. Fjord Line.
Stemningsfullt: Palacehuset er et populært sted i Gøteborg. Her er det lagt opp til både julebord og underholdning i førjulstida. Nattklubben er også oppe torsdager, fredager og lørdager. Foto: Palace Göteborg

I tillegg er det underholdning fra onsdag til lørdag. Det står både pianospill og bandmusikk på underholdningsmenyen. Med andre ord velger du selv hva du har lyst til å høre på. Nattklubben er åpen torsdag, fredag og lørdag.

– Hvert år er det over 9.000 julebordsgjester hos oss som nyter førjulsdagene i Gøteborg og får servert alt som hører høytiden til, forteller Johan Rörvall, prosjektleder ved John Scott’s Palace, som også opplyser at de har tilbudt klassisk julebord siden 1993.

Førjulsstemningen ble satt allerede 17. november. Og den varer fram til 22. desember. John Scotts Palace ligger i Södra Hamngatan, like ved Avenyn. Første etasje er dedikert til puben John Scotts Palace. I etasjene over er det dekket til julebord.

Fransk jul rett ved Feskekörka

Førjul. Göteborg. Fjord Line
Franske smaker: Matfatene på Le Julfest er preget av Sør-Frankrike. østers, blåskjell, skinke, salater og champagne. Foto: Boulebar

Er du ute etter noe som ikke er så tradisjonelt svensk, finner du en fransk vri på julebordet hvis du tar turen til Boulebar i Rosenlundsgatan (rett over gaten for Feskekörka). Her arrangeres Le Julfest og den har byttet ut silden med østers og gløggen med champagne.

Du velger Boule Grand eller Duel Grand. Sistnevnte er julebord for en større gruppe. Boule Grand er en julemiddag du drar på sammen med kjæresten eller kanskje et vennepar som også er med på tur?

Rettene som serveres er inspirert av Sør-Frankrike og på matfatene finner du blant annet østers, blåskjell, skinke, salater og champagne.

29165163891_93c9013247_z-1
Boule på bar: Kombinasjonen fransk Julfest og boule finner du på Boulebar. Julebord og gøyale aktiviteter går jo hånd-i-hånd? Foto: Boulebar

Dessertbordet frister med sitronterte, sjokoladetrøffel og Crème brûlée. Nam nam!

Det bys også på aktiviteter. For når du er på Boulebar, må du selvsagt ta et slag Boule – kulespillet som har sin opprinnelse fra Frankrike. Guider sørger for at du og selskapet ditt får den opplæringen dere trenger – klar, ferdig, spill!

Juleshowene preger også førjulstiden

Vil du oppleve noe helt spesielt når du er i Gøteborg, kan du bestille billetter til de forskjellige juleshowene. Peter Simson og Jenny Silver inntar Gamla Ullevi. Der skal de gi publikum en hyllest til Gøteborg. Showet vises torsdag, fredag og lørdag fra 25. november og fram til 17. desember. Julebord er inkludert i showpakken.

Auktionsverket Kulturarena er det andre svensker som lager god stemning. Blant dem Norges-kjære Lill-Babs. Og her kan du synge med. Kvelden starter med julebord. Underholdningen serveres av nevnte Lill-Babs, André Nylén & Jesper Lögdahl. Det blir sing-along, overraskelser og dans ut i de sene nattetimer. Dette kan du få med deg fra 23. november – men husk at det gjelder onsdag-lørdag. Siste showdag er 17. desember.

Gothic Towers. Julebord. Juleshow. Göteborg. Fjord Line.
Show og mat på hotellet: Flere hoteller i Gøteborg sørger for å skape julestemningen innomhus. Det vil si at både julebord og juleshow kan nytes på hotellet. Her fra Gothia Towers som ligger rett ved Liseberg. Foto: Gothia Towers

Noen hoteller gjør seg også attraktive i førjulstiden ved å holde show i egen stue. Clarion Hotel Post og Gothia Towers er to av dem. Bankettsalen Drottningporten på Clarion Hotel Post er arena for showet som serverer julemusikk inspirert av Michael Bublé og Frank Sinatra. Dette skjer fra 25. november til 17. desember.

Gothia Towers blir det «Stjärnklart» fra 14. – 16. desember. Den 30 år gamle juletradisjonen legger nok en gang ut på turné i Sverige. Dette er showet der stjernene og glamouren møter hits og humor. Ola Salo, Jill Johnson, Henrik Schyffert, Molly Sandén og Martin Stenmarck står på scenen i hotellets Kongressal sammen med kor, dansere og musikere.

Du kommer deg enkelt til Gøteborg med MS Oslofjord fra Sandefjord. Fergeturen til Strømstad tar 2, 5 timer. Derfra er turen til Gøteborg unnagjort på halvannen time. Du velger selv om du tar bilen, toget eller bussen.

1054