Sjekk ut disse fem campingskattene

Sjekk ut disse fem campingskattene

Klar for å nyte bekymringsløse dager i Sverige med camping? Vi serverer deg her fem skjulte campingskatter. De er nemlig ikke blant de mest omtalte, men de har definitivt noe spesielt ved seg.

Camping i Sverige har aldri vært mer populært blant nordmenn. De mest populære campingplassene fylles raskt opp. Fra tidlig om våren, til godt utpå høsten, ruller nordmenn i bobil og campingvogn inn på svenske campingplasser for å samle inntrykk til minnekartoteket.

Noen campingplasser er naturligvis mer populære enn andre. Andre er kanskje ikke blant dem som har kilometerlange køer på åpningsdagen, men som definitivt har noe ved seg. Kall dem skjulte perler. I hvert fall for mange av oss nordmenn.

For det finnes flere campingplasser i den kategorien. Plasser som kan være verdt å besøke når årets siste feriedager skal nytes, eller hvis man bare har behov for en helgetur der man kobler av fra det vante dagliglivet.

Her gir vi deg fem skjulte campingskatter som du og dine nærmeste bør vurdere å besøke i tiden som kommer:

Hav & Logi – en ny og moderne campingplass

Én av perlene hvor det ikke nødvendigvis stimer av folkeliv, er Hav & Logi, som ligger én times kjøring nord for Gøteborg.

Ved Hav & Logi kan dere campe i deres eget utstyr, eller i en av de moderne leilighetene ved campingplassen.
Bo i vogn eller hus: Ved Hav & Logi kan dere campe med eget utstyr, eller i én av de moderne leilighetene ved campingplassen.

– Det er et flott sted. Jeg og kona har vært der tre-fire ganger, forteller Svein Hanssen.

58-åringen fra Halden i Østfold er en ivrig camper som har parkert vogna si på mang en gresslette i nabolandet. Men Hav & Logi er definitivt blant favorittene.

Den lille skatten ligger ut mot kysten, med en fantastisk utsikt til skjærgården.

Du kan nyte en lekker utsikt om du gjester Hav & Logi.
Utsikten: Du kan nyte en lekker utsikt om du gjester Hav & Logi.

Ved Hav & Logi kan du dessuten velge mellom campinglivet, eller overnatting i feriehus.

Campingplassen er ikke gammel. Det hele sto klart i 2011, og etter en litt rolig start, har det nå virkelig løsnet for eierne.

–  Det var litt tøft i starten, men det virker som om gjestene våre trives her. Vi har etter hvert fått flere som kommer tilbake, forteller Mattias Petterson.

Én av dem er allerede nevnte Svein Hanssen, som anbefaler Hav & Logi på det varmeste.

– Det er et helt nytt og moderne anlegg. Det er ordentlig, rent og pent, med flotte plasser og hyggelig betjening. Området rundt campingplassen er også veldig flott, forteller 58-åringen.

Ligger idyllisk til

– I fjor hadde vi en fantastisk sommer med mange gjester. Da så vi flest nordmenn ved påsketider og på våren. Sommeren ga oss en overvekt av svensker. Men jeg håper mange nordmenn vil komme denne sesongen – vår – sommer eller høst. Vi ligger idyllisk til og kan tilby flott natur, forteller Mattias Petterson.

Hav & Logi er ikke den eneste campingplassen langs den svenske vestkysten som er relativt ukjent for norske campere.

Bofors Camping – paradiset på kysten

Daftø Camping & Resort er velkjent blant mange norske campere. Men en av naboene til Daftø, som opererer i en helt annen målestokk, er Bofors Camping.

Noen få kilometer fra det yrende livet på Daftø ligger nemlig «paradiset på kysten». For det er det Bofors Camping selv mener de er:

«Vill du uppleva västkusten när den är som bäst.
Kom då till Tjärnö som är paradiset på kusten.
Sveriges västligaste camping bilvägen!»

Bofors ligger like ved Strømstad, bare noen minutter i bil fra der hvor fergen fra Sandefjord daglig legger til. Her kan man for eksempel låne seg en robåt for å ta en tur ut på sjøen og prøve fiskelykken. Det er også mulig å besøke Tjärnö Marinbiologiska, hvor de blant annet har akvarium. Eller hva med bare å pakke ryggsekken og gå en tur i området?

Bofors er uansett hva du har lyst til å gjøre, vel verdt et besøk.

Malö camping – prøv fiskelykken

En time nord for Gøteborg ligger også Malö camping. Helt nede ved sjøkanten, i idylliske omgivelser.

Camping kan være fristende når man ser hvor flott det er ved Malø Camping.
Rett ved sjøen: Camping kan være fristende når man ser hvor flott det er ved Malø Camping.

På Malö camping kan du tilbringe dagene i alt fra telt, campingvogn, bobil og båt. Og bor du i teltet, våkner du nesten opp i sjøen. For disse plassene befinner seg helt ved vannkanten.

Her kan du nyte stillheten, godt selskap fra andre campinggjester, prøve fiskelykken eller låne en kajakk. Og det er selvfølgelig gode muligheter for å teste ut badevannet.

Camping i de svenske skoger

Kan du tenke deg en campingopplevelse i rolige og fredelige omgivelser, men med gode muligheter for fart og spenning, noen mil fra kysten?

I såfall er Bullarebygdens Familiecamping plassen å dra til. Den ligger flott til helt på grensa til Norge.

-Vi er en liten campingplass, men vi er en kjempeflott familiecamping, sier eier Stig Arne Mellbin.

Bullarebydens Familiecamping har drøyt 150 vognplasser. I tillegg har de ni hytter til utleie, samt god plass til teltet om det frister mest.

 

Bullarebygdens Familiecamping ligger flott til.
Flott beliggenhet: Bullarebygdens Familiecamping ligger flott til.

På campingen kan dere naturligvis bade i Bullaresjön. Og om vannet føles litt kaldt er det bare å ta plass i en badstue for å finne varmen igjen. Her kan dere også låne motorbåt, kanoer, spille strandvolleyball eller kaste fiskesnøret ut i vannet for å prøve å få napp.

– Vi har også Nellies Place. En flott restaurant i 50-talls stil. Den har god mat med mye forskjellig på menyen. Vår gamle bensinstasjon fra BP er også velbesøkt, sier Mellbin.

Området er også flott for turer i skog og mark.

– Det er mye bær og sopp i området. Og det er fine fiskemulugheter, forteller campingsjefen.

Getteröns Camping – plassen som har alt

Én liten times kjøretur i sørlig retning fra Gøteborg, finner dere Getteröns Camping. En plass som innbyr til trivsel. Her er det mye å finne på for alle.

Her kan dere låne sykler for å dra på sykkeltur, spille minigolf og barna kan leke på lekeplassen. Eller hva med å avslutte en fotballkamp med et forfriskende bad?

Det er god plass til alle på Getteröns Camping som ligger noen mil sør for Gøteborg.
Romslig campingplass: Det er god plass til alle på Getteröns Camping som ligger noen mil sør for Gøteborg.

Campingplassen er stor og har over 440 campingtomter. Det er plass til 30 bobiler og 18 telt. I tillegg kan dere bo i en av de 26 campinghyttene om det frister mest.

Getteröns Camping ligger flott til ved sjøen. Det er fortsatt mulig å prøve badevannet på sensommeren.
Nærmeste nabo er stranda: Getteröns Camping ligger flott til ved sjøen. Her kan man nyte sol- og strandlivet.

Mens du er i Sverige, eller vurderer å dra, bør du lese deg opp på vestkystens beste campingplasser.

Det finnes også alternativer for deg som foretrekker litt luksus i campingferien.

Du reiser enkelt til Sveriges vestkyst med Fjord Line fra Sandefjord. Overfarten tar bare 2 1/2 time.

 

 

 

1193