Opplevelser som vil gi barna drømmeferien

Opplevelser som vil gi barna drømmeferien

Ta med barna eller barnebarna til Sverige – hvor dere kan bo midt i moroa til minipris. En rekke svenske campingplasser er nemlig tilknyttet store fornøyelsesparker og badeland som vil gi dere mange flotte opplevelser!

Sommeren er høytid for opplevelser og familiekos. Det er tiden hvor hele familien er samlet og mange drar på ferie. I Sverige kan dere få drømmeferie for både små og store denne sommeren.

«Søta bror» har nemlig mange fornøyelsesparker hvor dere kan bo flott i nærheten.

I Liseberg, Nordens største fornøyelsespark, er det vanskelig å kjede seg. Med karuseller i alle former og spenningsgrader, grønne kaniner, underholdning og teater, hundrevis av blomster og et supert tilbud av spisesteder, ligger alt til rette for en dag fylt av latterkramper, spenning og kos. Liseberg vil gi dere en dag med opplevelser dere sent vil glemme!

Fly høyt med Loke

Med en maksfart på 100 kilometer i timen, vil passasjerene til Gyro Swingen Loke fyke hele 42 meter opp i lufta, fra side til side. Det er noe som garantert vil få det til å krible i magen hos de aller fleste som tørr å bli med på den luftige turen.

2016-nyheten Aerospin – et høyt, roterende tårn, hvor du kan fly 70 meter over bakken- , er det også verdt å ta en tur med. Barna kan også kose seg i Barnens Paradis – med en fantasifull lekeplass – og i Blomsterkarusellen, som er  for de aller minste.

Og med beliggenhet i hjertet av Göteborg, kan et besøk i Liseberg dessuten enkelt kombineres med noen dager i storbyen.

Camping nær Liseberg

Bare en åtte minutters trikketur fra Liseberg, ligger Lisebergsbyn, et grønt campingparadis, som er åpent hele året igjennom. Her kan dere bo i ulike typer hytter, på Bed & Camp, Bed & Breakfast, hotell, eller på en av de fine camping- og bobilplassene som alle har strøm og TV-uttak.

Lisebergsbyen Camping ligger flott til ved sjøen.
Lisebergsbyen Camping ligger flott til ved sjøen.

Et moderne servicehus er til fri disposisjon, og dere kan også bestille frokostbuffét.

Dra på safari og se delfinshow

I skogene utenfor Norrköping, sørøst i Sverige i Östergötland, ligger Kolmården, Nordens største dyrepark!

Her bor dyr fra hele verden i den store villmarken. Slik får de den plassen og det miljøet de trenger. Her kan dere dra på safari i den verdensunike «linbanen», se delfinshow, og få være vitner til hvordan dyrepasserne trener en elefant.

I skogene utenfor Norrköping vil delfiner gi dere opplevelser barna husker i lang tid.
I skogene utenfor Norrköping vil delfiner gi dere opplevelser barna husker i lang tid.

I tillegg til alle dyrene, har Kolmården også Bamses Värld for de minste, samt flere karuseller – deriblant en av de største tre-berg- og-dalbanene i verden!

Flotte opplevelser i Nordens beste dyrepark

Senest i 2015 ble Kolmården stemt frem som Nordens beste dyrepark i Stora Barnsemesterpriset. Det er derfor ingen grunn til at   både barn og voksne blir fornøyde med et besøk her.

Ikke langt fra dyreparken, ligger First Camp Kolmården – et firestjerners anlegg med utsikt over vakre Bråviken og fasiliteter og aktiviteter for hele familien. Her kan dere bo i en av 40 hytter, eller på en av de 300 camping- og bobiltomtene med eller uten strøm.

Bli med til ville-vesten

Halvannen times kjøretur fra Göteborg, i Kulltorp i Småland, ligger temaparken High Chaparral, hvor cowboyer, indianere og helter som Zorro og Lucky Luke står klare for å ta med eventyrlystne småtasser til Ville Vesten.

Å være cowboy vil gi barna opplevelser de ikke glemmer med det første.
I High Chaparral kan barna prøve seg som cowboyer.

High Chaparral ble utnevnt til Nordens beste temapark i 2013. Her kan familier kose seg i dagevis uten et eneste kjedelig øyeblikk. Gode opplevelser er det flust av. Parken har verksteder, damplokomotiv, ponniridning, gullgraving, museum, deilige spisesteder og masse mer! Det vil garantert gi dere en opplevelse fylt av spenning, latter og frydefulle grøss!

I tilknytning til parken ligger High Chaparrals Camping. Her er det 109 hytter, samt 600 plasser til vogner, bobiler og telt. Og får man lyst på en dukkert, er det flotte bademuligheter på nordsiden av leieren.

Besøk indianerlandsby

På Western Farm, i Boden i Nord-Sverige, blir barn og voksne tatt med på en reise tilbake i tid – nærmere bestemt til byen Shadow Creek i Ville Vesten i året 1879. Her kan dere fylle dagene med fartsfylte, musikalske og dramatiske opplevelser. Hva med å hoppe litt i høyet, leke i indianerlandsbyen, besøke dyrene på gården, eller se et brakende show med banditten Scarface?

Opplevelser vil stå i kø også ved Western Farm hvor dere kan besøke en indianerlandsby.
Opplevelser vil stå i kø også ved Western Farm hvor dere kan besøke en indianerlandsby.

Og når dere trenger en pause fra alle opplevelsene, kan dere lene dere tilbake på et av de fine spisestedene.

Noen kilometer fra Western Farm, sentralt i Boden, ligger Bodens Camping Camping og Bad. Her kan dere boltre dere i det oppvarmede utendørsbassenget, tusle til byen for å spise eller shoppe, og bo i et moderne anlegg med 477 tomter for vogn og bobil (de fleste med strøm), på en av 35 hytter eller slå opp telt på en av 40 plasser.

Dyrepark, camping og opplevelser

Midt i Borås, vest i Sverige, ligger Borås Djurpark. Parken har vært et populært utfluktsmål i over 50 år. Helt siden åpningen har dyreparken fokusert på å gi dyrene masse plass og frihet, samt å jobbe for å bevare truede dyrearter. Her finner dere 40 hektar med vakker villmark, dyr fra hele verden, grillplasser, lekeplasser og spisesteder. Med andre ord, er det lett for både små og store å kose seg her!

Bare et steinkast fra dyreparken, ligger Borås Camping Saltemad. Dette er en av Sveriges største bycampingplasser. Firestjerners-anlegget byr på masse aktiviteter hele året.  Turstier, fine bademuligheter og shopping i kjøpesentret Knalleland er ting du kan oppleve her.

Anlegget har 386 camping- og bobiltomter (de fleste med strøm), i overkant av 60 hytter og et vandrerhjem.

Få en eventyrlig ferie hos Daftø

Daftö like utenfor Strømstad, og med Kosterhavet som nærmeste nabo, er alt lagt til rette for et eventyrlig opphold full av opplevelser.

Ved Daftø er det mye som skjer hele dagen.
Ved Daftø er det mye som skjer hele dagen.

I eventyrparken Daftöland, som er Sveriges minste fornøyelsespark, kan barna boltre seg i alt fra hinderbaner, trampoliner, spøkelseskjeller og radiostyrte båter og biler, til å prøve seg på minigolf, eller skattejakt.

Det gjennomgående temaet her er pirater, og de er til stede for å lage sprell hver dag i høysesongen.

Daftö Camping Resort er et moderne ferieanlegg med fem stjerner som har blitt utnevnt som en av de beste campinganleggene i Europa. Her er det åpent hele året, stort aktivitetstilbud, flere spisesteder, wellness-avdeling og plass til mange.

Dere kan enten bo i en av de 130 hyttene (inkludert noen hytter i Piratbyn), eller i egen vogn eller bobil på en av de 650 campingtomtene.

Daftö har dessuten nye fine bobilplasser og et forberedelsestelt for dem.

Et kinderegg venter på deg

I Gävle, øst i Sverige,  ligger Furuviksparken. Det er en populær dyrepark med vannland og tivoli. Her kan man dra på kengurusafari, ta en tur på elven «amazonas», og betrakte dyr som orangutanger og kameler.

Eksotiske dyr vil gi dere en dag full av opplevelser i Dyreparken i Gävle
Eksotiske dyr vil gi dere en dag full av opplevelser i Dyreparken i Gävle

På tivoliet kan man prøve et tjuetalls attraksjoner, og vannlandet er et av regionens heftigste badeland med utendørsbasseng, sklier og eventyrstorm.

Det ligger to campingplasser tilknyttet Furuviksparken. Furuviks Camping og Furuviks Havscamping. Førstnevnte ligger vakkert til, i ly av skog og busker, med fine bademuligheter. Her kan dere bo i både hytter, spennende safaritelt og campingtomter.

Furuviks Havscamping, ligger rett ved havet, og tilbyr villa-vogner, campingtomter og flotte servicehus. Like i nærheten ligger dessuten Furuviks gjestehavn, med gourmetrestauranten Furuviks Brygga.

Møt julenissen på sommeren

I Mora i Dalarna kan du møte julenissen året rundt! Eventyrlandet Tomteland inviterer nemlig både små og store til opplevelser fylt av fantasi, trolldom og magi!

Beliggende i vakker natur, finner du Julenissens landsby, trollenes rike, feenes land og mange andre spennende steder. Bare noen minutter fra Mora sentrum, ligger Mora Parkens Camping, med 500 bobil- og campingtomter. Her finner du også flere fine hytteleiligheter med eget kjøkken, samt noen enklere hytter i Dalarna-stil. Ettersom campingen ligger mellom Österdalaälven og Hemulån, er det duket for mange fine vannaktiviteter her, i tillegg til at området byr på fine turløyper.

Se eksotiske dyr og shop i vei

På Parken Zoo i Eskilstuna i Øst-Sverige får du tre opplevelser: Dyrepark, fornøyelsespark og badeland. Her kan dere se eksotiske arter som gepard, løve, dvergflodhester og krokodiller, samt kjøre karuseller, spille strandvolleyball og plaske i vannet så lenge dere orker i tre tempererte utendørsbasseng.

I gangavstand fra Parken Zoo ligger 4-stjerners-campingplassen Parken Zoo Camping og Stugby. Her kan dere bo i førsteklasses hytter med høy standard, i telt, bobil eller campingvogn. Et kjøpesenter med over 60 butikker ligger dessuten bare en liten gåtur unna, dersom lysten på shopping plutselig melder seg.

Besøk rovdyr og «Dalarnas riviera»

Orsa Rovdjurspark i Grönklitt i Dalarna, er Europas største rovdyrspark. Her lever de største rovdyrene fra den nordlige halvkule i store innhegninger i naturlig skogsmiljø.

Her bor blant annet bjørn, ulv, gaupe og jerv, i harmoni med mer eksotiske arter som kodakibjørn, snøleopard, sibirisk tiger og persisk leopard.

En kort biltur fra rovdyrsparken ligger Orsa Camping, som er et eldorado for alle badenymfer! Her finner du nemlig én kilometer lang sandstrand som omtales som «Dalarnas riviera», og et eget bassengområde med sklier og piratskip.

Barna har dessuten et eget aktivitetssenter bemannet med pirater som arrangerer skattejakt og mange andre aktiviteter. Her er det bare å velge å vrake i flotte opplevelser. Her bor dere i egen vogn eller bobil på en av de 800 tomtene (500 av dem har strøm), eller på en av 70 hytter eller villavogner.

1658