Shopping, mat og moro i Göteborg

Shopping, mat og moro i Göteborg

Benytt en dag i Göteborg til å boltre deg i bykjernen, blant butikker, kafeer og severdigheter.

Shopping

Göteborg har mange fristelser for shoppelystne, og de fleste butikkene er også åpne på søndager. Så hvis du besøker byen en helg, kan altså den siste dagen fint egne seg for shopping. På kjøpesentrene Arkaden i Fredsgatan, Nordiska Kompaniet på Drottninggatan og Nordstan i Götgatan finner du et flust av kjedebutikker under samme tak. Svært praktisk!

Er du derimot ute etter mer genuine butikker og småsjapper, bør du oppholde deg i kvarterene rundt Magasinsgatan. Her ligger fantastiske Artilleriet, som med sin eksklusive blanding av vintage og moderne design er rene innredningshimmelen! Sjekk også ut Grandpa rett over plassen, og bruktbutikkene Miss Ragtime og Pop Boutique rett rundt hjørnet. På Södra Larmgatan ligger Afroart og frister med fiffig etninsk håndtverk, og på Kaserntorget ligger interiørbutikken Floramor & Krukatös med den sjarmerende kombinasjonen av grove materialer og sarte planter.

Legg så turen til bydelen Haga, for søte småbutikker på smale gater, fylt med bøker, gaveideer og bruktklær. Få også med deg tilbudet av skandinaviske designskatter på Bebop Antik på Kaponjärgatan. – En salig blanding som får bankkortet til å brenne i lomma!

Shopping_Toppbilde
Shopping i Göteborg. Foto: JennieSmith/goteborg.com.

Fika

Svenskene er glad i søtsaker, noe som sørger for fristende kafeer på hvert gatehjørne. Smak på den kjente og gigantiske «hagabullen» på Café Husaren i Haga, prøv det som omtales som byens beste kaffe på Da Matteo på Magasinsgatan eller nyt en kakebit og fortreffelig service på Steinbrenner & Nyberg, som blant annet har en filial på Östra Larmgatan.

Fika i Göteborg
Fika i Göteborg. Foto: Superstudio D&D AB.

Imens Oslo har hatt Mathallen i tre år, har Göteborg hatt tilsvarende Saluhallen på Kungstorget siden 1800-tallet. Her kan du unne deg en pølse-, ost- og sjokoladebit som setter fart på appetitten.

Og hvis dere vil sikre dere smågodt til hjemreisen, bør dere stikke innom kjeden 4-Gott. Her er det metervis med reoler som kan slukke søtsuget for en hel måned!

Opplevelser for store og små

Göteborg har mange tilbud for dem som ønsker å aktivisere seg. På Universeum, Skandinavias største vitenskapssenter, bys det på kunnskap og eventyr i skjønn forening. Her finnes blant annet et akvarium fylt med hai og rokker, regnskog med silkeaper og kaimaner, og mulighet for barna til å reise igjennom verdensrommet og bryne seg på kriminalgåter. Og for de aller minste, er Alfons Åbergs Kulturhus på Slussgatan like ved Centralstationen verdt et besøk. Her kan nysgjerrige barn leke og løpe rundt i et hus fylt til randen av Albert Åberg-effekter og kose seg med en forestilling.

Universeum
Universeum. Foto: goteborg.com/Bernstone Fotografi AB.

Liseberg, som er Nordens største fornøyelsespark, er et must når man besøker Göteborg. Her kan man boltre seg blant vakre parker, show, god mat og 42 attraksjoner. Årets nyhet på karusellfronten er Mechanica – en attraksjon med stor kraft og høy hastighet, som snurrer de mest vågale rundt i 360 grader og 30 meter opp i lufta.

På Sjöfartsmuseet kan både store og små forske på livet under havoverflaten og se mengder av fartøy i modellformat, og i Slottsskogen kan man spille frisbeegolf – en sosial og morsom versjon av golf hvor man bruker fresbee istedenfor ball og kurver istedenfor hull.

Det skal rett og slett godt la seg gjøre å kjede seg i Sveriges nest største by!

Ta fergen fra Sandefjord

Dersom du kjører bil kan du komme deg til Sverige med Fjord Lines ferge, MS Oslofjord, fra Sandefjord til Strömstad. Mer informasjon og mulighet for bestilling finner du på fjordline.com. Fergen har daglige avganger, tilbyr en flott buffet og har en tax free-butikk med godt utvalg.

654