Kulinariske opplevelser i Vest-Sverige!

Kulinariske opplevelser i Vest-Sverige!

Bohusläns vestkyst, Dalslands villmark og Västergötlands jordbrukslandskap inviterer til uforglemmelige måltidsopplevelser.

Matnettverket ”Vestsvensk Mersmak” viser vei til et 30-talls av de beste spisestedene i området. Fra denne oversikten har vi plukket ut fem gode tips til hvor du bør spise.

Salt & Sill på Klädesholmen

Signaturretten «Sillplankan» på restauranten Salt & Sill.
Signaturretten «Sillplankan» på restauranten Salt & Sill. Foto: Lisa Nestorsson.

Klädesholmens sildetradisjoner har aner tilbake til 1400-tallet. Helt nede i vannkanten finner du restauranten Salt & Sill. Spesialiteten er fisk og skalldyr, og signaturretten er «Sillplankan» med ulike sildeslag og sterk snaps. Og det er bare å drikke snapsen med god samvittighet – for rett ved siden av restauranten har Sveriges første flytende hotell hvor du kan sove for natten ankret opp!

Gourmet på Nordiska Akvarellmuseet

En matrett fra Vatten Gourmet & Cafés. «Halstrad Kolja. Sallad på kål, picklade betor, te på rotselleri» .
En matrett fra Vatten Gourmet & Cafés. «Halstrad Kolja. Sallad på kål, picklade betor, te på rotselleri» .

Ute i havgapet ved Tjörn ligger Nordiska Akvarellmuseet. I tillegg til storslagen akvarellkunst, rommer museet restauranten Vatten Gourmet och Café. Menyen speiler årstidene, og råvarene er lokale; på kjøkkenet tryller kokkene frem alt fra lunsjer til kaker og deilige gourmetmiddager!

Läckö Slott i Lidköping

Läckö Slott
Läckö Slott. Foto: Tore Hagman.

I tillegg til å hente grønnsaker fra slottets egen grønnsakshage, benytter Restaurant Hvita Hjorten på Läckö Slott i Lidköping råvarer fra lokale jegere, fiskere og grønnsaksdyrkere. Når solen titter frem på våren åpnes også uteserveringen med super utsikt mot både slottet og Vänern.

Villa Sjötorp i Ljungskile

Alt som serveres på romantiske Villa Sjötorp er basert på lokale, økologiske råvarer. Fisk og skalldyr hentes fra Gøteborgs Fiskeauksjon, eggene kommer fra lykkelige høner og kjøttet fra Grønne Bondegårder. Villaen har i tillegg 14 værelser for overnatting og ligger romantisk til med vakker sjøutsikt.

På kro i Dalsland

På Falkholts Dalslandskrog i Dals Långed er lokale råvarer og mattradisjoner i fokus. Her kan du smake på røkt bever, fersk fisk, kantarellsuppe og vilt. Restauranten ligger i en gammel skolebygning og vinutvalget består av en enorm samling med edle dråper!

365