Vinterferiespesial i Nordens Ark

Vinterferiespesial i Nordens Ark

Til Sverige i vinterferien? Ta med familien til Nordens Ark. Hele uka kan du bli bedre kjent med spennende dyrearter.

Trodde du løven var verdens største kattedyr? Så feil kan man ta. I løpet av vinterferien byr Nordens Ark på et innblikk i livet til den sibirske tigeren, verdens største kattedyr.

Foto: Tom Svensson Nordens Ark
Amurtigerunge tilhører arten kattedyr og er en del av attraksjonene i parken, Nordens Ark . Foto: Tom Svensson / Nordens Ark

Da får hele familien mulighet til å ta det fantastiske kattedyret nærmere i betraktning.

En time sør for Strømstad lokker dyreparken Nordens Ark med vinterferieopplevelser ikke vil glemmes med det første. Dyreparken er i praksis et avlsanlegg for truede dyrearter. Akkurat dette er i hovedfokus på reisen gjennom parken. Her forteller guidene om dyrene og arbeidet som gjøres for å bevare de utrydningstruede dyrene.

Vinterferiespesial

På samme måte som i Norge har også «söta bror» vinterferie, eller sportlov som svenskene kaller det. I den anledning har Nordens Ark lagd et skreddersydd opplegg som går over hele uke åtte. Opplegget byr på nye, spennende programpunkter. Hver dag klokka 12:30 mates og fokuseres det på et spesielt dyr.

I vinterferiespesialen bys det ikke bare på mating av de spesielt utvalgte dyrene. Det blir også anledning til å besøke gårdsdyrene. Her kan hele familien være med på både mating og sanking av egg. I tillegg er det lagt opp til besøk hos pandaen på ettermiddagen.

Følger man den litt over 4 kilometer lange veien rundt i dyreparken er man sikret en opplevelser som er verdt å prate om rundt middagsbordet. Totalt er det mulig å beundre over 80 forskjellige dyrearter på stedet.

Verdens største geit

Utvalget er så stort at det skal mye til for ikke å finne noen dyr man liker. Blant annet kryr det av amfibier og reptiler, som kan få det til å gå kaldt nedover ryggen på enhver. Eller hva med verdens største geit? Skruegeit har ingenting med onkelen fra Andeby å gjøre, men kalles skruegeit fordi hornene er snurret rundt. Og i en annen del av parken finnes en variert mengde fugler, eksempelvis stork, ugle, falk og gås.

Til vanlig er mangfoldet av kattedyr i Nordens Ark svært populært. Eksotiske katter i mange størrelser lusker rundt både dag og natt. Utover våren arrangeres det enda flere spennende nære møter med forskjellige dyr.

25. mars er verdt å merke seg. Da arrangeres «Tigerafton» i Nordens Ark – der man får sjansen til å se det mektige kattedyret på nært hold.

Foto: Nordens Ark

Snøleoparden er et av de mest eksotiske innslagene i dyreparken Nordens Ark. Foto: Nordens Ark

 

434