Gjør som James Bond på ferie i Gøteborg

Gjør som James Bond på ferie i Gøteborg

Du har sannsynligvis aldri drømt om å rane en gammel bank, eller prøve å stoppe en tikkende bombe fra å sprenge. De færreste av oss har slike drømmer, men i Gothenburg Escape Game kan du prøve begge delene.

I Gøteborg kan du kan leve deg inn i rollen som helten eller skurken i en actionfilm. Innenfor dørene til Gothenburg Escape Game skjuler det seg en verden som vil by på en spenning du neppe har kjent på tidligere.

-Det er veldig morsom underholdning. Jeg har vært der sammen med venner to ganger, forteller Simon Fogelström fra Gøteborg.

Enkelt forklart går spillet ut på at et følge blir låst inn i et rom. Der skal dere løse ulike oppgaver og gåter på en gitt tid, for å nå ett gitt mål.

Gothenburg Escape Game tilbyr tre ulike rom. I hvert rom har man én time på å nå målet. Og det krever meget god samarbeid for å løse oppgavene.

Ran en gammel bank

I den ene oppgaven – ”The Bank Heist” – blir dere låst inne i lobbyen til en gammel bank.

Mange og tøffe oppgaver må løses for å lykkes i Gothenburg Escape Game i Gøteborg.
Mange og tøffe oppgaver må løses for å lykkes i Gothenburg Escape Game i Gøteborg.

Det er midt på natta, strømmen fungerer ikke, og det er derfor mørkt. Jobben er å deaktivere alarmen og å finne veien inn i bankvelvet for å stjele en stor diamant. 60 minutter er all tiden man har til rådighet. Lykkes du ikke med å løse ”floken” innen den tid, kommer nattpatruljen på besøk…

Det skal godt gjøres å ikke hygge seg under et besøk ved Gothenburg Escape Game i Gøteborg.
Det skal godt gjøres å ikke hygge seg under et besøk ved Gothenburg Escape Game i Gøteborg.

Stopp bomba fra å sprenge

Vil du heller leke James Bond eller MacGyver? Da kan du og følget ditt forsøke å forhindre at en bombe sprenger.  ”General Primakov” har startet nedtellingen på en bombe han har plantet på et ukjent sted.

Klarer dere å ta dere inn i kommandosenteret til en militærbunker innen én time? Det kan være nok til å deaktivere bomben.

I det tredje rommet blir man låst inn i en forskningslab. Her skal man samle bevis for å finne ut om labben driver med noe ulovlig. Bevisene må samles innen én time, om ikke sprenger labben.

Et av spillene i Gothenburg Escape Game i Gøteborg skal løses i et laboratorium hvor dere skal samle bevis.
Et av spillene i Gothenburg Escape Game i Gøteborg skal løses i et laboratorium hvor dere skal samle bevis.

-Jeg har spilt bankranet og militærbunkeren. Vi var fire-fem personer da, og jeg anbefaler at man ikke er så mange flere, slik at man samarbeider ordentlig. Det er også bra om man er litt ulike typer personer på laget. For eksempel noen som er god med tall og noen som er flinke på logiske puslespill, sier Fogelström, som ikke er i tvil om at spillet er å anbefale.

-Jeg anbefaler det for alle. Det er utrolig morsomt og skiller seg ut fra det meste av annen underholdning man finner.

Populær aktivitet i Gøteborg

Gothenburg Escape Game åpnet høsten 2014. Spillet har raskt rukket å bli populært, både blant byens innbyggere og tilreisende.

– Det har det. Flere dager kan vi kjøre 20-25 spill. Det vil si rundt 100 personer. Det er mange bedrifter og utdrikningslag som besøker oss. Men vi får også besøk av en del turister nå om sommeren, forteller Johan Högløund – sjefen for det hele.

Hvor vanskelig er det å løse oppgavene?

– Det er en utfordring. Cirka halvparten av de som spiller klarer å løse det på tiden, sier Höglund.

Hva skjer om man ikke klarer det på tiden?

– Det vil jeg ikke si for mye om. Man skal fokusere på å løse oppgavene, sier sjefen lurt.

 

Et besøk hos Gothenburg Escape Game i Gøteborg vil gi dere god underholdning.
Et besøk hos Gothenburg Escape Game i Gøteborg vil gi dere god underholdning.

Planlegger flere baner

Det koster cirka 250 svenske kroner å spille Gothenburg Escape Game. Om du og din familie, eller dine venner, ønsker én time fylt med spenning og hjermetrim, er det lurt å booke hvilket spill dere ønsker og tidspunkt på hjemmesiden. Man kan stikke innom på dagen også, men da er sjansen god for at det ikke er noe ledig spill der og da.

Fra høsten av kan publikum også velge i flere baner å bryne seg på.

-Vi skal åpne to til. En åpner i høst og en litt senere på vinteren. Vi har bestemt oss for temaet på den ene, men det er foreløpig hemmelig. Den siste banen har vi ikke bestemt tema for ennå, forteller Johan Høglund.

Reis til Sverige og Gøteborg

Å komme seg til Gøteborg er enkelt. Start med Fjord Lines båt fra Sandefjord til Strømstad. Turen er unnagjort på 2,5 timer. Derfra er det bare to timer i bil å reise til Gøteborg og Gothenburg Escape Game.

I Gøteborg er det dessuten verdt å holde seg en stund! Her er 10 tips til opplevelser for under 100-lappen du kan foreta deg mens du oppholder deg i den svenske storbyen. Er du glad i mat bør du lese deg opp på de beste matopplevelsene byen har å by på.

Og når du først er i Gøteborg, så er et besøk i Liseberg, Nordens største fornøyelsespark, nesten noe du bare må gjøre. Her er det karuseller, aktiviteter og konserter for alle aldere.

Og trenger du å vite mer om byen, sjekk ut Torkjell Berulfsens videoer!

900