Her får du de beste matopplevelsene i Göteborg

Her får du de beste matopplevelsene i Göteborg

I løpet av de siste årene har Göteborg gjort seg bemerket på det kulinariske kartet. Gjør deg klar for uforglemmelige smaksopplevelser og sanseinntrykk.

Faktisk omtales Göteborg som en av de mest spennende matbyene i Europa akkurat nå. Her er det tett mellom spisestedene som fokuserer på lokale råvarer og spennende smaker, samtidig som utvalget er bredt og variert. Byen kan smykke seg med hele seks Michelin-restauranter. I tillegg finner du en rekke restauranter med lavere priser og en mer avslappet stemning, men som allikevel får tennene til å bade i vann.

Michelinrestauranten Koka er en av Göteborgs mest populære.
Michelinrestauranten Koka er en av Göteborgs mest populære. Foto: Bornstein Lyckefors

Merk deg de 10 restaurantene vi lister opp nå. Alle er verdt et besøk – enten du vil unne deg en stjernemerket gastronomisk perle, gå for noe klassisk, ta med deg hele familien på restaurant eller prøve noe som er trendy og annerledes.

Gourmetrestauranter

Koka

Viktoriagatan 12

Koka åpnet i 2014, i de gamle lokalene til restauranten Kock & Vin, og er en moderne restaurant, utformet etter gjestenes behov. Her strever man etter å skape en unik matopplevelse i en unik matsal, med perfekt samklang mellom drikke, service og gjester. På Koka kan du nyte moderne vestsvensk gastronomi laget på sesongens beste råvarer, i et stramt, delikat og behagelig miljø, der detaljene er i fokus. I 2015 ble Koka tildelt en stjerne i Guide Michelin, og fikk i tillegg prisen «Shooting Star of the Year» i White Guide.

SK Mat & Människor

Johannebergsgatan 24

SK Mat & människor. Foto: VisitSweden
SK Mat & människor drives av kokken Stefan Karlsson. Foto: VisitSweden

I et lokale som før i tiden rommet et glassverk, ligger restauranten SK Mat & Människor, som drives av kokken Stefan Karlsson. Her inntas svensk mat basert på sesongbaserte råvarer av toppkvalitet i et avslappet og personlig miljø. Lokalet er innredet i vakre treverk og naturstein, og her finnes både åpent kjøkken, chef’s table og vinbar. Restauranten tilbyr også matlagingskurs. Menyen består av rundt 15 ulike retter, som også settes sammen til tre ulike smaksmenyer med passende drikkepakke. SK Mat & Människor fikk en stjerne i Guide Michelin i 2015.

Sjömagasinet

Adolf Edelsvärds gata 5

Sjömagasinet er en av Sveriges ledende fisk- og skalldyrsrestauranter, som i 1999 ble den første restauranten i Göteborg til å få en stjerne i Michelin-guiden. I restauranten, som ligger ved havet i Klippans naturreservat,  står stjernekokk Ulf Wagner og Gustav Trägårdh ved roret. Duoen byr på velkomponerte retter basert på havets delikatesser, med et mål om å gi gjestene en komplett helhetsopplevelse i et inspirerende miljø.

For hele familien

Cyrano

Södravägen 69

Cyrano har flere avdelinger i Göteborg, deriblant en på Södravägen, og serverer provençalsk, proviansk og prisgunstig mat laget på råvarer av høyeste kvalitet, i et hjemmekoselig, varmt miljø. Her kan du få en treretters middag for bare 299,- SEK, og stedet er spesielt kjent for sine supergode, steinovnsbakede pizzaer.

Brasserie Lipp

Kungsportsavenyn 8

Brasserie Lipp er en av de mest barnevennlige restauranter i Göteborg. Her får du smakfull mat servert i en avslappet og koselig atmosfære. Stedet er kjent for papirdukene, som man er hjertelig velkommen til å tegne på. Ja, faktisk får man utdelt fargeblyanter til å tegne med. Kjærlighet til råvarene er viktig på kjøkkenet, og menyen tilpasses sesongen.

Klassikere

Restaurang Gabriel

Rosenlundsvägen

Restaurang Gabriel ligger inne i Feskekôrka.
Restaurang Gabriel ligger inne i Feskekôrka. Foto: VisitSweden

Restaurang Gabriel ligger inne i Feskekôrka – en av de mest kjente severdigheter i Göteborg, hvor du også finner et marked med dagsferske delikatesser fra havet. På Gabriel får du servert fisk og skalldyr av høyeste kvalitet, i et genuint miljø med åpent kjøkken. Mange av rettene er klassikere som har stått på menyen siden restauranten slo opp dørene for 25 år siden.

Familjen

Arkivgatan 7

Familjen er et moderne vestsvensk brasserie med en varm og familiær atmosfære. Her kombineres rustikk og eleganse med en hjemmekoselig følelse. Kjøkkenet har høye ambisjoner og arbeider med lokale råvarer etter sesong. På menyen kan du velge mellom et stort antall småretter med klassiske, svenske smaker, eller en hel treretters meny. Restauranten har også en White Guide-hyllet bar.

Trendy

Barabicu

Rosenlundsgatan 4

Barabicu har på kort tid blitt en av göteborgernes restaurantfavoritter, med sine kule, trendy lokaler og mat med inspirasjon fra Nord- og Sør-Amerika. Her tilberedes kjøtt, fisk og skalldyr over åpen ild, og får selskap av svenske råvarer på tallerkenen. Selv toalettene er en opplevelse i seg selv! I baren serveres cocktails, vin og kvalitetsøl, og i helgene gjestes Barabicu ofte av DJs.

The Barn

Kyrkogatan 11

På hamburgerrestauranten The Barn lages burgerne fra scratch (selv kjøttet males på plass) og serveres sammen med de beste svenske råvarene og hjemmelaget majones. Maten er enkel, men spennende – og det er også miljøet; lokalet er innredet som en låve.

Made in China
Tredje Långgatan 9

På kveldstid er Made in China et populært sted for cocktails og hygge.
På kveldstid er Made in China et populært sted for cocktails og hygge. Foto: VisitSweden

En avslappet restaurant med moderne asiatiske småretter (dim-sum) som passer fint å dele i gode venners lag. Dette er en av byens aller mest populære spisesteder, med sitt minimalistiske miljø med storbyfølelse. Restauranten er kontantfri, har åpent både til lunsj og middag, og om kvelden blir det fullspekket og stemningsfylt rundt baren, hvor det ristes cocktails til deilige house-beats.

912