Bli med på bursdagsfeiring av Liseberg!

Bli med på bursdagsfeiring av Liseberg!

Fornøyelsesparken i Gøteborg markerer at de har sørget for fart og spenning i hele 95 år. Derfor pangstarter de sesongen med en skikkelig bursdagsfeiring- fire dager til ende!

For mange er det kanskje rart å tenke på at fornøyelsesparken åpnet dørene for første gang i 1923 og har holdt koken  i nesten 100 år. For stedet for fart og spenning i storbyen Gøteborg, er stadig like populært. Og når noen nærmer seg en tresifret alder, er det selvfølgelig på sin plass å feire.

Liseberg har satt av hele fire dager til bursdagsfeiring. Første festdag er på selve åpningsdagen av sommersesongen: 28. april.

Gjester med musikk i bagasjen

Spiller opp til dans: Dansebandet Lasse Stefanz er selvfølgelig med på å 95-årsfeiringen av Liseberg. Foto: Jönssons Bilder Kristianstad

Som seg hør og bør når man fyller år, inviterer man gjester som man vil feire sammen med. Noen av dem har med seg flere sekker med underholdning i bagasjen, blant dem popduoen Samir & Viktor, som deltok under årets melodifestival, det populære dansebandet Lasse Stefanz og Bröderna Lindgren och Friheten. Sistnevnte er spesialister på å lage rockeshow for hele familien.

Kaninlandet sørger for at de aller yngste barna har mer enn nok å fylle dagene med. Det blir blant annet eventyrstunder, bursdagsparade, teater og dans.

Alt av karuseller og annet moro er selvfølgelig også åpent – her er det bare å hive seg med og hive seg på favorittfartøyet. 

Kalaset starter lørdag 28. april klokken 12. Derfra blir det full fest fram til og med 1.mai. Du og dine kjære kommer dere enkelt til Gøteborg og Liseberg med Fjord Line. MS Oslofjord seiler dere fra Sandefjord til Strømstad. Derfra er det en drøy time i bil, før Sveriges nest største by, med fornøyelsesparken Liseberg i spissen, venter på hele familien.

Sjekk ut hva Torkjell Berulfsen liker aller best med Lisberg.

Nyheten «Valkyria» dukker opp til sommeren

Årets nyhet: På sensommeren åpner Europas lengste Dive Coaster på Liseberg. Foto: Stefan Karlberg/Liseberg

I fjor var Loke den store nyheten på Liseberg. Nok en nyhet er under bygging. Det betyr at det blir enda mer fest og moro – bare at det skjer litt senere i sommer – når «Valkyria» lanseres.

Det blir Europas lengste Dive Coaster – en berg- og dalbane med ett vertikalt dropp på hele 50 meter i 105 kilometer i timen!  Når du endelig tror du har en pause, faller du rett ned i en underjordisk tunnel – det er bare å (gru)glede seg!

415