Loke var fjorårets nyhet i Liseberg

Loke var fjorårets nyhet i Liseberg

Med en hastighet på 100 kilometer i timen og en maxhøyde på over 40 meter, er årets nyhet i Liseberg, «Loke», klar for å ta deg med ut på nye eventyr!

Lisebergs siste karusell-investering er av den storslåtte sorten. Og den er helt særegen i Europa.

– «Loke» er en attraksjon av typen Gyro Swing. Vår attraksjonssjef prøvde en liknende i Kina før vi bestemte oss for at det var denne vi ville satse på i 2017. Det er den første av denne typen i Europa, forteller Katarina Wernström, PR- og sosiale medier-sjef i Liseberg.

Den får det til å krible i magen

Med en maksfart på 100 kilometer i timen, vil «Lokes» passasjerer fyke hele 42 meter opp i lufta, fra side til side. Det er noe som garantert vil få det til å krible i magen hos de aller fleste som tørr å bli med på den luftige turen.

Vegg i vegg med årets nyhet i Liseberg, ligger berg- og dalbanen «Balder». Det vil du legge merke til når du er om bord i «Loke».

«Loke» er årets nyhet i Liseberg. Den og berg & dalbanen «Balder» møtes på bare to meters avstand når de suser forbi hverandre. Foto: www.liseberg.se
«Loke» var fjorårets nyhet i Liseberg. Den og berg og dalbanen «Balder» møtes på bare to meters avstand når de suser forbi hverandre. Foto: www.liseberg.se

– «Balder» er 36 meter høy. Dermed kommer «Loke» til gå over berg & dalbanen. Og de to kommer fryktelig nærme hverandre. Kun to meter skiller når «Loke» suser forbi, forteller Wernström.

Helt ny opplevelse

Hun mener den nye attraksjonen vil gi deg som gjest en helt ny opplevelse.

-Det heftigste er at man kommer til og føle seg enda mer fri enn man kanskje har gjort tidligere. Her har man nemlig ikke noen sikkerhetsbøyle over skuldrene, man er sikret i beina og hofta i stedet. Det blir supermoro å kjøre den. Jeg kan knapt vente, sier PR-sjefen.

-Er den skummel?

-Da vi annonserte nyheten i høsten 2016 var det mange som sa «aldri i livet», mens andre sa de knapt kunne vente med å prøve den. Det er nok litt enten eller. Noen vil synes den er skummel, mens andre kommer til å elske den. Den kommer til å rotere rundt, i tillegg til å suse fra side til side. Men den snurrer ikke fort slik at man blir «surrete» i tillegg, svarer hun.

To rivaler er gode naboer

Navnet «Loke» er ikke tilfeldig valgt. Som nevnt ligger berg- og dalbanen «Balder» som nærmeste nabo i parken. I Norrøn mytologi var begge disse guder, men også rivaler.

-«Balder» var god, lysets gud, mens «Loke» var en ond gud. I år kommer vi med en ny attraksjon som også baserer seg på samme tema, og den skal hete «Valkyria», forteller Wernström.

Foruten den nye attraksjonen hadde Liseberg også en utstilling som hedret den svenske artisten Håkan Hellström. Han er én av Sveriges mest populære artister, og ettersom Hellström er fra Gøteborg, hyllet Liseberg ham med en utstilling hvor man kunne se og høre musikk, video og bilder fra hans karriere.

Hvert år arrangeres det flere konserter i det som er Nordens største fornøyelsespark. Foto: www.liseberg.se
Hvert år arrangeres det flere konserter i det som er Nordens største fornøyelsespark. Foto: www.liseberg.se

Åpner i slutten av april

Liseberg inviterte til flere konserter gjennom våren og sommeren 2017.

First Aid Kit, Alice Cooper, Gabrielle og Bad Religion var noen av artistene som spilte opp til fest i parken.

Dersom det frister med et besøk til Liseberg allerede nå, eller senere i vår og sommer, reiser du raskt og enkelt til Gøteborg med Fjord Line fra Sandefjord til Strømstad. Overfarten tar bare 2 ½ time. Fra Strømstad er det bare halvannen time i bilen før dere kan nyte parkens nye attraksjon, og alt det andre morsomme!

Liseberg har over 40 små og store attraksjoner som venter på deg og dine også i år. Det er bare å glede seg. Foto: www.liseberg.se
Liseberg har over 40 små og store attraksjoner som venter på deg og dine også i år. Det er bare å glede seg. Foto: www.liseberg.se

 

 

 

 

 

 

 

650