Opplev 16.000 blomsterarter i botanisk trädgård

Opplev 16.000 blomsterarter i botanisk trädgård

Midt i hjertet av Göteborg venter tropiske orkideer og kjøttetende planter på deg. Botanisk trädgård er et spennende sted for både store og små!

Du har kanskje fått med deg at vi har sendt den folkekjære programlederen Henriette Bruusgaard på en skikkelig rundtur i Sverige? Etter å ha besøkt vakre Koster, Grebbestad og Fjällbacka, har Henriette nå inntatt metropolen Gøteborg. Her er Henriettes første stopp botanisk trädgård – en av storbyens aller beste severdigheter!

Botanisk trädgård er på hele 175 hektar, det vil si én av Europas største offentlige hager, og den ligger midt i hjertet av byen. Her kan både store og små eventyrere dra på oppdagelsesferd i sommer.

Gøteborgs Botaniske trägård byr blant annet på en urtehage og rododendronhage. Til sammen finnes det over 16.000 blomsterarter der inne. Sjekk ut omfanget i videoen!

Leter du etter flere morsomme aktiviteter i Gøteborg? Hvorfor ikke ta med de minste til opplevelsesrike Universeum. Eller kanskje du er av typen som foretrekker franske delikatesser og et slag boule?

Göteborg ligger 16 mil unna Strømstad. Dit kommer du deg enkelt med MS Oslofjord fra Sandefjord.

178