Göteborg – en kveld i knutepunktet

Göteborg – en kveld i knutepunktet

Når du har badet og boltret fra deg på landlig vis og solen står lavt på himmelen, er det på tide å vende tilbake til bykjernen for å få maks ut av kvelden. Begynn med å mette magen på en av Göteborgs fantastiske restauranter.

Gourmet for ganen

Sjömagasinet ved Klippan
Sjömagasinet ved Klippan. Foto: goteborg.com.

Sjömagasinet ved Klippan på Södra Älvstranden er en av Sveriges mest anerkjente fisk- og skalldyrrestauranter. Her styrer de kjente kokkene Ulf Wagner og Gustav Trägårdh kjøkkenet, og byr på lokale klassikere fra havet. Restauranten ligger idyllisk til ved Göteborgs havneinnløp og har en herlig atmosfære.

Sjömagasinet, Adolf Edelsvärds gata 5

Godt og grillet

Barabicu Pan American Grill
Barabicu Pan American Grill. Foto: barabicu.se.

Barabicu er en kul grillrestaurant like ved Esperantoplatsen, hvor kokkene slenger både kjøtt, fisk og grønsaker på grillen og tilbereder det til spennende smaksrike retter som serveres i et kult, urbant miljø med god stemning.

Barabicu, Rosenlundsgatan 4

Prisgunstig og populært

Byns Bistro
Byns Bistro. Foto: bynsbistro.nu.

I det sjarmerende og hjemmekoselige lokalet til populære Byns Bistro, kan du velge blant svenske og franske smaker og en velfylt drikkemeny. Mye godt for barna har de også, og både lunsj- og middagsrettene har svært bekvemme priser.

Byens Bistro, Tredje Långgatan 13

Mums fra Mexico

Innredningen på Puta Madre
Innredningen på Puta Madre. Foto: goteborg.com.

Et besøk på Puta Madre er en spesiell opplevelse, enten du bare vil ta en drink og en snack à la crispy nachos med guacamole eller spise et fullt krydret måltid. Stedet er en hyllest til den meksikanske bordellmammaen, og har en særegen atsmofære med møbler i karmosinrød fløyet, krystallkroner, samt det største tequilasortimentet i Norden.

Puta Madre, Magasingatan 3

Frisk fisk

Feskekörka
Feskekörka. Foto: goteborg.com.

I Feskekörka i hjertet av Göteborg, finner du Restaurang Gabriel som byr på fersk fisk og skalldyr av høy kvalitet. Enkelt, men akk, så godt!

Restaurang Gabriel, Feskekörka på Rosenlundsgatan

Avslappet asiatisk

Made in China, Göteborg.
Made in China, Göteborg. Foto: goteborg.com.

På Made in China kan du nyte kinesiske smaker i uformelle omgivelser – på en av Göteborgs aller kuleste gater. I tillegg til god mat og varm service, byr restauranten dessuten på freshe cocktails og et spennende utvalg av vin og øl.

Made in China, Tredje Långgatan 9

385