Skåne – til å spises opp

Skåne – til å spises opp

At den populære TV-kokken Tina Nordstöm kommer fra Skåne er ikke noe rart. Skåne er kjent for sine førsteklasses råvarer og fantastiske spisesteder.

Matglade Skåne

Ekte kjærlighet til god mat og drikke oppsummerer Skåne på en aldeles utmerket måte, for her bugner det virkelig av gode råvarer. Denne delen av Sverige er kjent for å være hele landets kornbod, takket være fruktbar jord, skyggefulle skoger, rikelig med sol og varme hav. Skalldyr, kjøtt, meieriprodukter, frukt og grønnsaker av ypperste kvalitet finnes her, noe som gir mesterkokkene det beste grunnlaget for å lage matretter du aldri vil glemme.

Fantastiske restauranter

Det er nesten vanskelig å måtte trekke frem de beste restaurantene i Skåne, for det er så utrolig mange av dem. I matbyen Malmø har hele tre restauranter høstet den gjeveste kvalitetsbemerkelsen fra Michelin Guiden med hele tre stjerner på skalaen. Disse er Vollmers, Bloom in the park og Ambiance à Vindåkra. Utover dette må man også nevne Skanørs Fiskerøgeri, Restaurant Dannegården i Trelleborg, Brøsarps Gæstgiveri, Grand Hotel i Lund – som serverer de deiligste retter.

Fantastiske restauranter i Skåne
Fantastiske restauranter i Skåne. Foto: weekend.visitsweden.com

Skåne er Sveriges Toscana

Skåne har etablert seg som en av Europas nye vindistrikt. Det betyr at du ikke lenger behøver reise til Sør-Europa for å oppleve god vinsmaking. Deres egen Route du Vin har vokst seg til å bli internasjonalt anerkjent. Vingården i Klagshamn, litt sør for Malmø, drives av Murat Sofrakis. Den erfarne vinkjenneren har odlet vindruer i omtrent 10 år og kan garantert gi deg noen gode smaksopplevelser.

Skåne er Sveriges Toscana
Skåne er Sveriges Toscana. Foto: Janus Langhorn/imagebank.sweden.se

Andre steder som er hvert et vinbesøk er Flädie Mat & Vingård mellom Lund og Bjärred, Hällåkra Vingård, nordøst i Trelleborg eller hva med en tur til Kronvalls Vinslott med egen vinkjeller? Dette var bare noen av stedene, det finnes mange flere. For tørste ganer finner også lokalproduksjon av øl, fruktige juicer og nektar, gin, whisky, cider og andre gode drikker. Ingen grunn til å være tørst!

348