Billig juleshopping i Vest-Sverige

Billig juleshopping i Vest-Sverige

Vil du handle julegaver uten å tømme hele lommeboka? På Vest-Sveriges mange outlets kan du skaffe deg kvalitetsprodukter til minipris!

Planlegger du et røsk for å få kontroll på julegaveinnkjøpene, kan du spare mye penger med en tur over grensa. I Vest-Sverige og omegn finnes en mengde outlets med stort utvalg av klær til lave priser. Start dagen med en kort fergetur fra Norge, der du også kan shoppe taxfreeprodukter og klær.

Fra havnebyen Strömstad har du et glimrende utgangspunkt for en innholdsrik dag med juleshopping. Innenfor en radius på knappe tre timer med bilkjøring kan du shoppe på et titalls av de mest kjente og populære outletutsalgene i Vest-Sverige – de aller fleste med et gigantisk utvalg i klær og sko. Har du andre innkjøpsplaner tilbyr mange av outletutsalgene et bredere utvalg. Du vil også finne smykker i gull og sølv, klokker, såper, gardiner, gulvtepper og sengetøy på din ferd.

På outletshopping i Vest-Sverige vil du sannsynligvis finne klærne du leter etter.
På outletshopping i Vest-Sverige vil du sannsynligvis finne klærne du leter etter. Foto: Simon Paulin/imagebanksweden.se

På outletshopping får du priser du bare kan drømme om i butikken på gatehjørnet. 50 til 70 prosent billigere enn normalpris er ikke unormalt. Praktisk er det også, ettersom mange ulike merker og forhandlere er samlet på ett sted – spesielt gunstig nå som alle julegavene skal kjøpes inn.

Nordens største outlet

Bare fire mil fra Strömstad bør du vurdere å legge inn første stopp. Sportshopen Grebbestad består av 14.000 kvadratmeter med klær og sko til familiens aktiviteter. Det kystnære outletutsalget er faktisk Nordens største sportsbutikk. Det skal godt gjøres å ikke finne noen julegaver her. Sportshopen har dessuten gode muligheter for en matbit, og selvsagt finnes det aktiviteter for de minste.

Om du ikke er helt fornøyd med utbyttet, ligger utsalgene som perler på en snor i området rundt Göteborg. Her vil du effektivt kunne søke deg gjennom flere butikker på kort tid, om det er for mye spennende i utvalgene til å nøye seg med én eller to.

Blant høydepunktene er utvilsomt Gekås Ullared. Skandinavias største varehus, for mange nordmenn kjent fra TV Norge-serien Ullared, befinner seg 10 mil sørøst for Göteborg. Nesten fem millioner mennesker besøker det gigantiske varehuset hvert eneste år. Her finner du alt til hjemmet som får plass i en bil, inkludert kosmetikk og kroppspleie, klær og tilbehør til både dame, herre og barn, leker, teknikk – og masse mer. Én dag med shopping går fortere enn du tror på Ullared.

Muligheter i Västergötland

I Västergötland er frekvensen av outlets stor. I Ulricehamn, 10 mil unna Göteborg, finner du for eksempel Gällstad. 400 varemerker er samlet på ett sted, men på en oversiktlig og fin måte i ulike butikker. På veien dit kan det være naturlig å svippe innom Albrekts Guld Outlet i Dalsjöfors. Som navnet antyder er det her man går til innkjøp av smykker, diamanter, ringer, klokker og andre gullsmedprodukter. En romantisk gave til kjæresten eller ektefellen er lett å finne her.

I Skene vil sannsynligvis mange damer føle seg hjemme. Visko er en av Sveriges største skobutikker. Med sko fra over 100 leverandører består utvalget i et mangfold av produkter til hele familien, til en så fordelaktig pris som mulig.

På MS Oslofjord mellom Sandefjord og Strömstad kan du også handle i egen klesoutlet.
På MS Oslofjord mellom Sandefjord og Strömstad kan du også handle i egen klesoutlet.

Outletshopping er like effektivt som det er billig. Reiser du til Sverige med båt, kan du dessuten tyvstarte shoppingen om bord. På Fjord Lines MS Oslofjord, som trafikkerer mellom Sandefjord og Strömstad, er mulighetene store. På båten er nesten 2.000 kvadratmeter satt av til taxfreebutikk og egen outlet med moteprodukter.

Hvordan reise?

  • Ta Fjord Lines båt MS Oslofjord fra Sandefjord til Strømstad. Overfarten varer 2,5 timer
  • Göteborg er cirka 17 mil fra Strömstad.

 

657