Visste du at Sveriges østershovedstad ligger en kort biltur unna Strømstad? I Grebbestad kan man spise østersen rett etter at den er håvet inn fra brygga!
Får du servert østers i Sverige, er sannsynligheten veldig stor for at de kommer fra Grebbestad i Bohuslän. TV-fjeset Henriette Bruusgaard har padlet vekk fra Koster, i denne filmsnutten håver hun inn østers rett fra brygga i den Bohuslänske skjærgården.
På grunn av rent og næringsrikt vann, kan østersen inntas rett etter at den er fisket opp. Østerssesongen starter alltid den første lørdagen i september – og jo lenger ut i høsten og vinteren du venter – jo bedre smaker østersen.
Lurer du på hvordan du åpner østersen? Sjekk ut videoen – i Grebbestad har de peiling. Det er nemlig der det nordiske mesterskapet i østersåpning arrangeres.
Grebbestad ligger en kort kjøretur unna Strømstad. Dit kommer du deg enkelt med MS Oslofjord fra Sandefjord.
143