Ta det lungt i Fjällbacka i sommer

Ta det lungt i Fjällbacka i sommer

Ingrid Bergmanns sommerparadis er viden kjent for sol, sommer og fiske. Det aller beste stedet å nyte alt sammen er på bryggen i Fjällbacka.

På den svenske vestkysten ligger de idylliske småbyene tett i tett. Én av disse er vakre Fjällbacka, som er et av de første stedene du møter etter å ha sust forbi Grebbestad på din vei nedover fra fergeleiet i Strømstad. Og midtpunktet i Fjällbacka? Jo, uten tvil den hyggelige bryggen.

Nydelige Fjällbacka bader i ettermiddagssol.

Ingrid Bergmanns aske

Å legge turen dette lille pittoreske stedet i sommer er nærmest obligatorisk for alle Sverige-farere. Den gamle fiskelandsbyen var blant annet sommerparadis for den svenske skuespilleren Ingrid Bergmann i mange år. Hennes kjærlighet for Fjällbacka gjorde at hun ønsket å få sin aske spredd i skjærgården utenfor og kommunen har belønnet henne med egen byste på det som er blitt hetende «Ingrid Bergmans torg».

Torget ligger midt i hjertet av småbyen, rett ved bryggen, og her kan du finne et stort og godt utvalg av restauranter og utesteder. Kanskje det frister med fersk sjømat hentet rett fra skjærgården? Eller kanskje det frister mer med noe kaldt i glasset mens du beundrer den vakre havutsikten?

Henrik Trygg/Imagebank Sweden

I morderiske fotspor

På tross av sommeridyllen, er Fjällbacka kanskje mest kjent for noe temmelig mørkt: det lille tettstedet danner nemlig bakteppet for mange av Camilla Läckbergs morbide krimromaner. Legger du turen innom Fjällbacka i sommer, så anbefaler vi at du prøver deg på en aldri så liten «mordvandring». Turene varer i 45 minutter, og her får du se Fjällbacka fra både dens beste og, selvsagt, dens verste side. Du kan lese mer om mordvandringene her.

Fjällbacka
Det ser kanskje vakkert og fredelig ut her i Fjällbacka, men her kan du gå i Camilla Läcckbergs fotspor på mordvandring. Christina Sunneklep/Fjordline
Fjällbacka
Fjellbäcka byr på en god dose skjærgårdsidyll i sommer. Bilde: Christina Sunneklep/Fjordline

Vil du ha en liten smakebit på hva du kan oppleve i Fjällbacka i sommer? Her forteller programleder Henriette Brusgaard om den idylliske sommerbyen.

Fjällbacka ligger kun en 45-minutters biltur unna Strømstad. Dit kommer du deg enkelt med MS Oslofjord fra Sandefjord. 

 

 

396