Spar opp energi på spa i Vest-Sverige

Spar opp energi på spa i Vest-Sverige

Lengter du etter varmere omgivelser igjen? Da trenger du ikke å reise langt! I Vest-Sverige kan du rømme inn i lune spaverdener og stenge høsten ute for en stakket stund.

Når høstmørket faller på og gradestokken kryper nærmere og nærmere den blå delen av termometeret, tar det ikke lang tid før de fleste av oss begynner å lengte tilbake til sommeren. Da er det få ting som kan være så tilfredsstillende som å krype inn på et lunt spa i Vest-Sverige, med varme bad og beroligende behandlinger.

I Vest-Sverige finnes det flere spa-anlegg av ypperste kvalitet, som gir deg energitilførsel og en dose luksus på den tiden av året hvor du kanskje trenger det som mest. Nedenfor presenterer vi derfor fire spa-favoritter på den andre siden av grensen!

Skjønne spa-omgivelser – null meter fra havet

Bare 12 mil fra Strömstad finnes en unik spa-perle. Gullmarsstrand Hotell & Konferens ligger så nære havet man kan komme – på en langstrakt brygge, med utsikt over fjorden og Bohusläns skjærgård. Anlegget har vokst fram gjennom 30 år og smelter inn i naturen i vakre Fiskebäckskil, noe som til sammen gir en komplett følelse av ro, rekreasjon og tilstedeværelse.

Gullmarsstrand Spa - Spa i Vest-Sverige
Gullmarsstrand Spa. Foto: VisitSweden

Hotellets spa-avdeling tilbyr en rekke herlige behandlinger. Frister det kanskje med en japansk massasje med velduftende sheasmør, peeling, regndråpemassasje som virker i kroppen i en hel uke etter på, eller en energibehandling? Her har du også muligheten til å ta et dupp i havet – hele året rundt. Veksle mellom varme, velduftende badstuerom, salte, avkjølende bad i havet og hvileavdeling med svevende toner og lyden av havets brus.

Til Gullmarsstrand kan du komme bare for et besøk i spa-avdelingen, for en heldag med spa og middag i restauranten som serverer lokale råvarer og delikatesser fra havet, eller for en hel helg i avkoblingens tegn. Da rekker du for eksempel å kombinere spa med fiske og lange spaserturer i de flotte omgivelsene.

Avslappende oase midt i byen

Se for deg en stille oase – bare et steinkast fra storbyens mylder. Tenk deg inspirasjon, energi og aktivitet, men samtidig avkobling, ro og eksklusive, skjønne opplevelser. Arken Hotel & Art Garden Spa i Göteborg er akkurat sånn!

Arken Hotel & Art Garden Spa - Spa i Vest-Sverige
Arken Hotel & Art Garden Spa. Foto: VisitSweden

Hotellets spa-avdeling er forførende og skapt for å gi nye krefter, balanse og harmoni. Kunst, natur, årstiden, havet og de fem elementene er sentrale faktorer. Her kan du blant annet unne deg et bad i varme kilder, vitaliserende vannmassasje, badstuebad og hvilerom både inne og ute. På behandlingsmenyen finner du både ansikts- og kroppsbehandlinger, massasjer, kurbad og innpakninger.

Arken tilbyr flere ulike spa-pakker, som for eksempel Spa & Söndagsbrunch – med tilgang til stor brunsjbuffé, halvdag på Art Garden Spa med tilgang til alt og lån av badekåpe og tøfler.  Og under deler av barnas skoleferier åpner spa-anlegget for barn, med egne barne-behandlinger og ekstra mye godsaker og aktiviteter for de minste.

Storslått spa-anlegg i Smögen

Smögen Hafvsbad, som ligger i Smögen, 8,5 mil fra Strömstad, skriver seg helt tilbake til forrige århundre. Hotellet ble raskt et restitusjonssted for storbyfolk. I starten hadde man bare åtte rom, i tillegg til en vakker matsal. Det er egentlig ikke så mye som er forandret i dag. Smögen Hafvsbad er fortsatt et sted folk reiser til å for å lade batteriene og nyte de idylliske omgivelsene. Det har dog vokst til å bli et moderne anlegg, med 76 rom, stor restaurant, spa og konferansesenter som holder åpent året rundt.

Smögen Hafvsbad spabehandling - spa i Vest-Sverige
Smögen Hafvsbad spabehandling. Foto: VisitSweden

 

I spa-avdelingen handler det om å bade i havet, basseng, jacuzzi eller et innendørs tangbad. Og selvfølgelig om deilige kroppsbehandlinger. I et velduftende og behagelig miljø kan du få for eksempel ta en gourmetbehandling for ansiktet, fuktighets- eller anti age-behandling.

Anlegget tilbyr også ulike former for dagsspa: SPA Morgonsol, hvor du starter med frokost og avslutter med lunsj, SPA Aftonbris hvor du blant annet utfører «Hafvsbadets tvagning» med et selv-spa-kit og avslutter med toretters middag, eller SPA hela dagen, med både «fika», lunsj og middag – og massevis av  bading, selv-spa og 40 minutter med massasje derimellom.

Spa ved skjærgården i Strömstad

Midt i den vakre naturen på den svenske vestkysten, med rundslipte klipper og lynger, ligger et mektig bygg med iøynefallende arkitektur. På Strömstad Spa & Resort kan du ta en velfortjent pause fra hverdagen. Anlegget ligger bare ti meter fra vannkanten, og byr på utsikt over Bohusläns vakre skjærgård. Her kan du nyte synet av solnedgangen, et smaksrikt kjøkken, eksotisk miljø og avkoblende spa året rundt!

Strömstad Spa Pool&Sauna_utomhusjacuzzi - Spa i Vest-Sverige
Strömstad Spa Pool & Sauna – utendørs boblebad. Foto: VisitSweden

Resortets Decléor Aroma Spa er Nord-Europas eneste flagship-spa for det franske luksusmerket Decléor, og brer seg utover 2000 kvadratmeter, fordelt på to etasjer. Her finnes saltvannsbasseng, utendørs boblebad med havutsikt, badstuer og snøtønne. Bli med på en badstuerunde, unn deg en massasje med varme lavasteiner eller en rensende ansiktsbehandling.

Her ligger alt til rette for fullstendig avkobling, velbehag og sunn egoisme!

Hvordan reise?

879