Göta kanal – Sveriges mest populære reisemål

Göta kanal – Sveriges mest populære reisemål

Göta kanal skaper minner for livet! La kanalbåten føre deg gjennom vakker natur og fantastiske severdigheter, mens du nyter Sveriges mest populære reisemål.

Eventyrlig reise

Tar du deg en reise på Göta kanal har du valgt den aller flotteste måten å bli kjent med det vakre og magiske landskapet som Østergøtland har å by på. Utved kanalen finner du flere ulike tresorter som er like gamle som selve kanalen, som ble påstartet i 1810 av den berømte ingeniøren Baltzar von Platen. Det er heller ikke uvanlig å få øye på ett av de såkalte ”kanalfårene” som elsker å beite nede ved vannkanten.

Tar du deg en tur på Göta kanal kan du være sikker på at minnebanken din fylles opp av de vakreste naturbildene, samtidig som du vil kjenne roen senke seg. Sett deg på en kanalbåt og nyt en bedre middag, mens du glir nedover eventyrlandskapet. Det er godt for sjelen!

Mange severdigheter langs Göta kanal

Göta kanal strekker seg fra Sjötorp ved innsjøen Vänern til Mem på østkysten. Den er hele 190 kilometer lang og rommer 58 sluser. På veien kan du velge mellom to museer. På Göta kanal-utstillingen i Motala kan du lære mer om kanalens historie og på Kanalmuseet i Sjötorp har du mulighet til å vite mer om sjøfarten på den berømte kanalen.

Utover dette er det mulig å legge seg til ved en av de 21 gjestebryggene langs Göta kanal, hvor alt er lagt opp til sosialisering. Her er havneutgiften inkludert i prisen, for å ferdes med båt på kanalen. En annen severdighet er slusetrappen ved Berg, som har 7 sluser som henger sammen og løfter båtene omtrent 18 meter opp fra innsjøen Roxen.

Populær sykkelrute

Flere steder langs kanalen kan du leie båter, kano og kajakker. Dersom du liker å seile er kanalen ypperlig for dette. I tillegg er den gamle veien langs kanalen en av Sveriges mest populære sykkelruter, med plenty av attraktive turstier langs strekninger. Så her har du full mulighet til å oppleve atmosfæren både til fots, med sykkel eller ulike type båter. Du kan fint unne deg 6-7 dager i fritidsbåt mellom Mem og Sjötorp når det er høysesong på sommeren. Her finnes det også gratis WiFi i mange av havnene. Kanalens sesong varer fra 4. mai til 30. september, og et godt tips er å sjekke nettsiden til Göta kanal før du bestiller.

392