Familietur til Liseberg

Familietur til Liseberg

Klar for en fantastisk familieopplevelse i hjertet av Göteborg? Nordens største fornøyelsespark heter Liseberg og har begeistret barn og voksne siden 1923.

De aller fleste av oss har et forhold til den grønne kaninen med tversoversløyfe og tennene på tørk. En maskot som umiddelbart forbindes med sol, god mat og latter i den sjarmerende byen Göteborg.

Fra slutten av april til starten av oktober holder de åpent, og gjestes av svimlende 3 millioner besøkende hvert eneste år. Så hva er det som egentlig gjør Liseberg såpass populær? Svaret er nok en kombinasjon av de ulike tilbudene som får store og små til å stortrives i den allsidige fornøyelsesparken. Her er noen av attraksjonene.

Liseberg for de minste

De minste har en hel seksjon i parken bare for dem. Her kan man se teaterforestillinger med kaninshow, danse fra seg på disko, kjøre rallybiler og ta flykarusellen som holder en respektabel og lav fart. For de litt mer vågale, som enda ikke er klare for berg-og-dalbanesuget, finnes det ulike karuseller som Cykelturen. Her finnes det noe enhver smak.

Store barn i Liseberg

For de litt større barna over 140 cm finnes det hele 33 attraksjoner. Kjør fort i ulike berg-og-dalbaner, ras mot bakken, bli kastet høyt opp i luften eller få deg en skikkelig svingetur. Lisebergbanen er perfekt for litt tøffere barn og i et av høydetårnene kan du skytes opp i været og oppleve 60 meter med fritt fall! I tillegg har man alt annet som er viktig i en fornøyelsespark. Lykkehjul i alle varianter, et skummelt spøkelseshus, spillehall, tømmerstokk og mange karuseller.

Godt mattilbud

I forhold til mange andre fornøyelsesparker, har man virkelig satset på et virkelig godt mattilbud. I hovedrestaurantene kan du få italiensk og amerikansk meny, det finnes pub, et rimelig pizza-hus, Burger King og Orientexpress. I tillegg finnes selvsagt pølseboder og fastfood-kiosker.

For de aller tøffeste

Klar for et skikkelig sug i magen? I 2014 åpnet Liseberg en berg-og-dalbane som ikke er for reddharer. Tar du deg en tur med Helix venter 100 km/t med fart, g-krefter og vektløse øyeblikk. Investeringen er Lisebergs største noensinne og har kommet på svimlende 200 millioner svenske kroner.

Helix
Helix. Foto: Liseberg.

Liseberg er allerede kjent for sin fantastiske Balder, som ble lansert i 2003. Den ble umiddelbart en stor suksess og ble kåret til ”Best Wooden Tracked Roller Coaster in the world” – i en stor internasjonal avstemning, både under åpningsåret og de to påfølgende årene. Kanskje det er derfor Liseberg har blitt løftet frem som en av de ti beste fornøyelsesparkene i verden.

Ta fergen fra Sandefjord

Dersom du kjører bil kan du komme deg til Sverige med Fjord Lines ferge, MS Oslofjord, fra Sandefjord til Strömstad. Mer informasjon og mulighet for bestilling finner du på fjordline.com. Fergen har daglige avganger, tilbyr en flott buffet og har en tax free-butikk med godt utvalg.

485