Eventyrbad for hele familien

Eventyrbad for hele familien

Midt i Sør-Sverige ligger Arena Skövde – attraksjonen som passer perfekt for både barn, foreldre og besteforeldre.

Se for deg et badeland som har bølgebasseng- og kanal, vannsklier som er både brede og smale, som går raskt og litt saktere, badebasseng både inne og ute – sommer som vinter, dragebasseng for de minste med vulkaner og sklier. Og et varmebasseng som også bobler.

Der har du Arena Skövde, som har fått prisen for å være Sveriges beste «eventyrbad» fire år på rad.

– Det er ganske stort hos oss. Det finnes noe for hele familien, enten man er 5, 40 eller 70 år gammel. Det er ren vannglede for alle. Derfor er vi også veldig populære, sier Fredrik Ridderbacke, som er markedsansvarlig ved Arena Skövde.

Arena Skövde er både tilgjengelig og populært. Mange barnefamilier fra Norge har allerede oppdaget badet.
Arena Skövde er både tilgjengelig og populært. Mange barnefamilier fra Norge har allerede oppdaget badet. Foto: Arena Skövde

Drøm deg til Thailand i Arena Skövde

Det stopper ikke bare med «upplevelsesbadet», som Ridderbacke også kaller det. For Arena Skövde har mer å by på. Ved anlegget finner du også Spa-avdelingen Aqua Vitalis. Der kan du slappe av med ulike typer badstuer, varmesteiner og en «oppevelsesdusj» hvor du kan stå i alt fra isvann til storm eller massasje. Og ikke minst; «solljuset», som skal få deg til å føle at du sitter på en strand i Thailand.

– Sollyset der skal gi deg en opplevelse som gjør deg avslappet, og som stimulerer hele kroppen. Ved Aqua Vitalis kan du også nyte litt godt å drikke i glasset, forteller Riddebacke.

Sollyset i i Aqua Vitalis skal være veldig likt ekte sollys. De skadelige UV-strålene er redusert, slik at lyset naturligvis oppfyller myndighetenes krav. Lyset har en intensitet på mellom 10.000 og 20.000 lux.

– Der kan du sitte i en god solstol med en strand bak deg, mens du kjenner vindens deilige bris. Det blir som å sitte på en strand i Thailand, sier Ridderbacke.

En kalddusj er aldri å forakte - eller?
En kalddusj er aldri å forakte – eller? Foto: Arena Skövde

Perfekt som familieweekend

Arena Skövde ligger kun en 2 1/2 times kjøretur med bilen fra Strömstad. Det kan derfor være perfekt for en helgetur for hele familien. Om dere kjører noen mil sørover etter ankomst i Strömstad, og deretter noen mil østover, kommer dere til byen som ligger mellom de to store innsjøene Vätteren og Vänern.

I 2009 fikk innbyggerne i Skövde sin badeperle. Og det hele har blitt veldig populært, både blant innbyggerne i Skövde og tilreisende fra andre steder i Sverige, samt utlandet. I 2015 besøkte over 276.000 personer badeanlegget Arena Skövde. Det var ny rekord. I snitt besøkte drøyt 750 personer anlegget hver eneste dag.

For Arena Skövde stenger «aldri». Det vil si, det gjør det. For det har sine åpningstider. Men badet har åpent hver eneste dag, enten det er julaften, nyttårsaften, langfredag eller en annen helligdag.

– Vi har satset på at vi skal være tilgjengelige. Vi er oppe også på julaften, og vi har merket at vi har mange besøkende på slike dager. På julaften i 2015 hadde vi cirka 300 besøkende. Det viser at folk ønsker det, og derfor har vi valgt å fortsette å ha åpent hver eneste dag. Det er trygt for folk å vite at hos oss kan du bade hvilken dag du vil, sier markedssjefen.

Også nordmenn har fått øynene opp for anlegget.

– Vi har undersøkt litt hvem som besøker oss. Sommeren 2015 var 6,3 prosent av alle våre besøkende fra utlandet. Av den andelen var Norge størst med rundt 40 prosent, mens henholdsvis 16- og 13 prosent kom fra Tyskland og Danmark. Besøkende fra Norge bare øker og øker. Det er vi naturligvis veldig glade for, sier svensken og ler.

Badstuer av ulik art er en del av tilbudet i Arena Skövde.
Badstuer av ulik art er en del av tilbudet i Arena Skövde. Foto: Arena Skövde

Ski nedover og bortover

I Skövde bor det drøyt 34.000 innbyggere. Men det er ikke bare det våte element du kan oppleve i vinter. Om dere vil ta en liten pause fra vannet eller Spa-avdelingen, og liker å gå eller stå på ski, er byen også perfekt.

Om Kong vinter er på plass kan byen nemlig tilby både langrennsløyper og alpinbakken Billingebacken, som har én nedfart og to heiser. Bakken er 400 meter lang med en fallhøyde på 100 meter.

Om du heller foretrekker en tur på langrennsskiene, kan Skövde by på opp mot 40 kilometer med preparerte spor.

– Her er det et senter for Vasaloppet. Vi har derfor mange besøkende som er her om vinteren for å trene før Vasaloppet. I tillegg har Skövde selvfølgelig shopping og god mat å by på. Byen og vårt badeanlegg er definitivt verdt et besøk. Folk vil ikke bli skuffet, lover Fredrik Ridderbacke.

816