Kjæledyr er hjertelig velkommen her

Kjæledyr er hjertelig velkommen her

Mange av oss vil gjerne ha med våre firbeinte venner når vi drar på ferie til Sverige. Og fortvil ikke - her er noen av plassene som tar dem imot med åpne armer!

Dyrevennlighet er et begrep mange nordmenn jakter etter når de skal ha med seg kjæledyr på ferie. Heldigvis har flere svenske campingplasser lagt til rette for at familieferie med hund ikke skal bli noen stor utfordring.

Det har blant annet ført til at halvparten av turistene som besøker Läjets camping i Varberg tar med seg ett eller flere husdyr.

Der sørger de nemlig for at dyrene har det som «hunden i den grønne eng» med blant annet hundedusj, hundegård, hunderestaurant og agilitybane.

Populært å ha med seg kjæledyr

– Fasilitetene for hunder brukes veldig mye av turistene. Hundedusjen er veldig populær etter at hundene har  vært en dag ved saltvannet, forteller daglig leder Cecilia Vallin.

Hundedusj. Läjets camping.
Flere campingplasser i Sverige tilbyr dusj til kjæledyr. Dette er fra Läjets camping.

Hun bekrefter at campingplassen, som ligger i Halland på Sveriges vestkyst, stadig får spørsmål om hunder er velkommne og hvilke fasiliteter som finnes der. Det fører til at leilighetene som tillater dyrehold allerede er leid ut i mai.

I Bohuslän finnes det flere dyrevennlige campingplasser. Blant dem Ramsvik Stugby og camping. Her er det fine turmuligheter og en vik som hunder ofte bader i. Hundedusj er også på plass.

På Ugglarps camping, som ligger 35 minutter fra Ullared, er det utleie av hytter til turister som har med seg kjæledyr. Daftö camping og resort i Strömstad tilrettelegger også for hunder.

Krever pass og ID-merking

agility
Läjets camping har agilitybane og hundegård.

Men før du pakker feriekofferten og plasserer hele familien i bilen eller campingvognen, er det noen forhåndsregler du må ha sørge for. Hvert fall hvis du skal få med deg dyret over svenskegrensa.

Pass må kjæledyret ha. I tillegg må du sørge for at dyret er ID-merket når du tar med deg dyret til Sverige. Før avreise må hunden behandles mot revens dvergbendelorm (se faktaboks). Når du først ankommer campingplassene er det ikke noen spesielle krav som gjelder der. 

Du reiser enkelt til Sveriges vestkyst med Fjord Line fra Sandefjord. Overfarten tar bare 2 1/2 time. Ombord på M/S Oslofjord er det hundehotell. Du må forhåndsbestilles plass der hvis du skal ha med deg kjæledyr på tur, hvis ikke må dyret sitte i bilen. De kan ikke tas med i fellesarealer.

414